Народна странка

Јовановић: Весић угрозио више од 100 хиљада Београђана, кривичне пријаве у припреми

Јовановић: Весић угрозио више од 100 хиљада Београђана, кривичне пријаве у припреми

Одборничка група Савеза за Србију у Скупштини Београда захтева од градске власти да моментално уклони све „дивље објекте“ на Савском насипу, као и да се број сплавова на Савском кеју сведе на број предвиђен Планом за постављање пловила Града Београда, изјавио је данас потпредседник Народне странке и шеф те одборничке групе Никола Јовановић.

„Нелегалном градњом и нелегалним заузимањем површина на овом потезу нарушава се заштићена зона београдског водоизворишта, компромитује одбрана града од будућих поплава и брутално отима савско приобаље од наших суграђана“, навео је Јовановић у писаној изјави.

Јовановић је додао да су власници „дивљих објеката“ изградњом септичких јама и бушењем рени-бунара угрозили снабдевање Београђана пијаћом водом, и истакао да „нико нема права да се коцка за здрављем наших суграђана, нити да им на криминалан начин отима обале река“.

„У разговору са грађанима Новог Београда обавештени смо да су заменику градоначелника Горану Весићу предочене све ове релевантне информације и писмене притужбе, али је да је он одбио да реагује“, навео је Јовановић.

„Весића и сва одговорна лица у Градској управи Београда упозоравамо  да ће у случају даљег нечињења против њих бити у најкраћем року поднете кривичне пријаве због дела криминалног удруживања, противправног заузимања земљишта и оштећења насипа“, додао је Јовановић.