Народна странка

Алексић: Циљ Предлога закона о полицији је да врати Србију у најцрње дане Удбе

Алексић: Циљ Предлога закона о полицији је да врати Србију у најцрње дане Удбе

Шеф посланичке групе Народне странке Мирослав Алексић изјавио је да је суштина Предлога закона о полицији да Србију поново учини „државом из најцрњих дана Удбе“.

„Покренута је процедура у парламенту о том закону, али то неће моћи да прође без расправе и ми ћемо у скупштини критиковати тај предлог и указати грађанима колико је закон лош“, рекао је Алексић телевизији Инсајдер.

Алексић је додао да је поводом ситуације на Косову и Метохији требало да буде сазвана седница Одбора Скупштине Србије за одбрану и унутрашње послове, али то није учињено, што говори да „режиму нису потребне институције, јер су они приватизовали државу“.

Шеф посланичке групе Народне странке је рекао да Влада Србије још није одговорила на иницијативу опозиције за смењивање министра финансија Синише Малог због његове оптужбе да су опозициони посланици плаћени из иностранства да раде против државе.

„Мали нас је заправо оптужио за издају. Када то изговори министар, онда мора да реагује влада. Ми смо покренули процес интерпелације и иницијативу је потписало 55 посланика, и у року од два месеца то мора да се нађе на дневном реду скупштине“, додао је Алексић.

Алексић је истакао да већина у парламенту не може да прихвати да постоји опозиција која коментарише предлоге закона о говори о стварном стању у Србији.

„Они хоће да скупштина изгледа као ријалити у којем се људи међусобно псују и вређају, јер им не одговара да грађани чују о инфлацији, економској кризи и стварном стању на Косову и Метохији, него желе да створе представу да постоји само један човек који изгледа озбиљно, а то је председник Србије Александар Вучић, који је у стварности урушио све институције“, рекао је Алексић.

Алексић је навео да већина не дозвољава да се у парламенту расправља о кључним стварима попут афера „Јовањица“, „Крушик“, „Телеком“ и мафијашким убиствима и везама криминалних кланова са влашћу.

„Откако је конституисан овај сазив парламента, све седнице су заказане 24 сата уочи одржавања како опозиција не би могла да поднесе предлоге за допуну дневног реда“, рекао је Алексић.

Алексић је истакао да председник Скупштине Србије Владимир Орлић не поштује правила и пословник, па опозиција мора да тражи алтернативна решења и начин како да се одбрани.

„Власт не жели да се расправља о законима, а опозиција није крива за то, јер већина дефинише правила понашања. Они ће наставити да опструишу рад парламента, а ми ћемо покушати да то спречимо и настојаћемо да парламент обавља своју законодавну функцију, као и да контролише рад владе, а не обрнуто“, закључио је Алексић.