Народна странка

Алексић: Сасецањем криминала и корупције зауставићемо бежање људи у иностранство

Алексић: Сасецањем криминала и корупције зауставићемо бежање људи у иностранство

Потпредседник Народне странке и трећи на листи Уједињени за победу Србије Мирослав Алексић изјавио је данас да ће „нова власт после победе на изборима зауставити бежање људи у иностранство“ и створити услове да млади остају у Србији и да грађани могу пристојно да живе од свог рада.

„Народ сада бежи из Србије због све лошијег животног стандарда и зато што је једна групица људи на власти приватизовала државу у којој су због тога криминал и корупција достигли невиђене размере“, рекао је Алексић телевизији Н1.

„За време ове власти се појавио клан Вељка Беливука који је млео људе, а председник Србије Александар Вучић лично је стао у заштиту Милана Радоичића, за којим је била расписана потерница, као и у заштиту власника ’Јовањице’ Предрага Колувије, оптуженог за највећу производњу марихуане у Европи. Нормално је да људи беже из Србије у таквој ситуацији“, додао је Алексић.

Алексић је навео да огроман број грађана Србије „живи на ивици достојанства“ и да 50 одсто грађана месечно прима 449 евра и мање.

„Морамо да се окренемо пољопривреди, енергетици и информационим технологијама, али да бисмо то урадили, мора да постоји држава, а ми смо претворени у племенску заједницу у којој поглавица ради шта хоће“, рекао је Алексић.

Алексић је додао да се зато прво морау сасећи корупција и криминал тако што ће бити донети закони о утврђивању порекла имовине, одузимању нелегално стечене имовине и именовању специјалног тужиоца за високу корупцију.  

„Ми се залажемо за економски патриотизам, што значи да ћемо 200 милиона евра које садашња власт из буџета даје страним инвеститорима дати домаћим предузетницима и пољопривредницима. Дуплираћемо и буџет за пољопривреду, који је сада срамно мали“, рекао је Алексић.

Алексић је навео да се корупцијом у приватне џепове одлило милијарду евра само на два пројекта – повећањем цене градње Моравског коридора са 480 милиона евра на милијарду евра и тако што је Телеком дао 500 милиона евра за куповину малих кабловских оператора.