Народна странка

Алексић у Сремској Митровици: Даћемо српским пољопривредницима 200 милиона евра годишње уместо страним инвеститорима

Алексић у Сремској Митровици: Даћемо српским пољопривредницима 200 милиона евра годишње уместо страним инвеститорима

Потпредседник Народне странке и трећи на листи „Уједињени за победу Србије“ Мирослав Алексић изјавио је данас да се упалила црвена лампица за опстанак српске пољопривреде и српског сељака и да су избори 3. априла „можда и последња прилика за спас српског сељака“.

„Грађани ће 3. априла бирати између тога да ли ће пољопривредници наставити да плаћају најскупље гориво у Европи или ће бити ослобођени акциза на дизел, да ли ће и даље из својих џепова страним фирмама и компанијама давати 200 милиона евра годишње или ће тај новац одлазити на развој домаће пољопривреде, привреде и предузетништва“, рекао је Алексић на предизборној конвенцији у Сремској Митровици.

Алексић је истакао да власт у претходних 10 година „никога није лагала више него српског пољопривредника“ и да се зато данас гасе газдинства, напуштају имања, а резултат такве политике је све већи увоз воћа, поврћа и меса, уместо да се ослањамо на домаћу производњу.

„На предстојећим изборима бирамо да ли ће Србијом наставити да владају они који желе да уништавају наше корене и наш идентитет отварањем рудника по Србији или ћемо сачувати наше здравље, реке, шуме, пољопривреду и културу која чини наш идентитет“, рекао је Алексић.

Алексић је истакао да је сигуран да ће грађани 3. априла умети да изаберу људе којима ће Србија бити на првом месту и који ће „знати да штите интересе српског народа и Србије, а не да будемо било чија колонија из које ће страни профитери узимати профит и износити га у своје земље“.