Народна странка

Алексић: Зимска влада, власт се расипа у време кризе

Алексић: Зимска влада, власт се расипа у време кризе

Шеф посланичке групе Народне странке у Скупштини Србије Мирослав Алексић изјавио је да ће Влада Србије о чијем избору данас расправља парламент бити „расипничка зимска влада“ ограниченог мандата и да ће посланици Народне странке гласати против њеног избора.  

„Позивају грађане да штеде и искључују струју, ваљда и да мање једу, а они се расипају, јер ће министри имати возаче, државне секретаре, кабинете… Влада се формира у време кризе, инфлација је двоцифрена, храна поскупљује, не зна се да ли ће бити струје, нема грејања, а власт предлаже владу од 28 министара. Режиму СНС-а није стало до тога како ће живети грађани, него како ће они живети“, рекао је Алексић телевизији Н1.

„Ово је влада председника СНС-а и Србије Александра Вучића, као и све претходне од када је СНС на власти и влада континуитета чији министри морају да му буду лојални и да сакривају све корупционашке афере у које је режим умешан, и да буду спремни за манипулацију и ширење лажних вести, јер је то начин на који владају“,  додао је Алексић.

Шеф посланичке групе Народне странке је навео да предложена влада „није ни компетентна ни спремна“, и да власт нема одговор на велику економску кризу.

Алексић је рекао власт спроводи ударе на кабловског оператора СББ и телевизије Н1 и Нова С јер „жели да влада тако што се неће чути истина“.

„Број министара се повећава због политикантских разлога и јер је СНС изгубила апсолутну већину. У тој ситуацији потребно је задовољити коалиционе партнере“, рекао је Алексић.

Упитан о да ли очекује изборе на пролеће 2023. године, Алексић је одговорио да „не би рекао да ће избора бити на пролеће“, него да је вероватније да буду одржани следеће јесени.