Народна странка

Алексић: Полиција је сервис СНС-а, сами ћемо се бранити и изборити за слободу

Алексић: Полиција је сервис СНС-а, сами ћемо се бранити и изборити за слободу

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић изјавио је данас да су полиција и тужилаштво „сервис СНС-а и режима Александра Вучића“ и да су то доказали тиме што није ухапшен ниједан од хулигана који су са чекићима и моткама тукли људе на суботњем протесту, па ће зато „грађани морати сами да се бране и изборе за слободу“.

„Поднели смо и кривичне пријаве, али како то да полиција реагује само према опозицији, а не и према онима који су чекићима и моткама напали грађане, иако су њихова имена позната? Како ће могуће да није ухапшен ниједан од батинаша које је режим послао, а ухапшени су грађани који су протестовали? У каквој држави живимо“, рекао је Алексић телевизији Нова С.

Алексић је истакао да председник Србије Александар Вучић „опасном изјавом да је багер могао да иде где хоће“, иако су на путу били окупљени грађани, хушка грађане на сукобе.

„Вучићева реторика продубљује мржњу, подстиче на сукобе и гура Србију у грађански рат. Режим је у претходних 48 сати показао право лице и на шта је све спреман. Грађани су протестовали због неуставних закона о референдуму и експропријацији, а режим је послао на њих багере и батинаше да их туку чекићима и моткама, док полиције није било“, рекао је Алексић.  

Алексић је истакао да су грађани устали против „криминалне намере власти“ да компанији Рио Тинто омогући отварање рудника литијума, раскопа Србију и „претвори је у рударско окно“ које ће отровати земљу, воду и ваздух.

„Нико још није рекао какву ће корист имати Србија од рудника литијума. Планирају да Немцима дају литијум да праве батерије за аутомобиле, а да Србија буде затрована. Зашто се у Србији не би правиле батерије, а да се литијум ископава у Немачкој, где га има више него у Србији? Рио Тинто неће проћи и то је питање опстанка државе. Нико у Европи не копа литијум, а Рио Тинто је свуда у свету иза себе оставио пустош, грађанске ратове и затровану земљу и реке“, рекао је Алексић.
 
Алексић је додао да је власт у Србији уцењена и да зато „крчми земљу и националне интересе“.  

„Народна странка је са грађанима где год је потребно да се брани животна средина и ми смо апсолутно против Рио Тинта“, навео је Алексић.

Алексић је истакао да власт, као што „испод жита доводи Рио Тинто“, планира да на исти начин реши и питање Косова и Метохије.

„Србија је 11. јуна гласала да Албанија постане чланица Савета безбедности УН и тиме јој омогућила да са те позиције лобира за чланство самопроглашеног Косова у организацијама Унеско и Интерпол. Премијер Албаније Еди Рама је пре три дана рекао да би гласао за уједињење Албаније и Косова. Имамо, дакле, велику Албанију пред вратима, а власт у Србији истовремено подржава Албанију да буде чланица Савета безбедности“, рекао је Алексић.