Народна странка

Алексић: Разговарамо са свима из опозиције, са Вучићем само када буде одговарао за криминал

Алексић: Разговарамо са свима из опозиције, са Вучићем само када буде одговарао за криминал

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић изјавио је данас да ће разговарати са свима из опозиције, али да је став те странке да нема разговора са председником СНС-а Александром Вучићем и да се са њим може разговарати „само када он и његови сарадници буду одговарали за криминал и корупцију“.

„Народна странка је почела разговоре са свим странкама које су прешле цензус у Београду и то са циљем да се припремимо за период након проглашења изборних резултата у главном граду, какав год исход био, а поготово за ситуацију у којој нико неће моћи да формира власт“, рекао је Алексић за лист „Данас“.

„Ти разговори су веома важни, нарочито због дисонантних тонова који су се чули у опозицији након састанка Ђилас – Вучић. Ниједна опозициона странка која је прешла цензус није подржала тај састанак”, додао је Алексић.  

Алексић је навео да је одржан један састанак унутар коалиције Уједињени за победу Србије и да ће састанци бити настављени, и да то „сигурно неће бити приватни договори“.

Упитан да ли ће Народна странка у случају да председник Србије Александар Вучић одлучи да се иде на нове изборе у Београду изаћи у истој коалицији, Алексић је одговорио да је сада о томе прерано говорити, када изборни циклус још није завршен.

“Могуће је да коалиција буде и шира, а могу се догодити и неке друге комбинаторике. Постоји много варијанти, али сада се о томе не може говорити, док не буду познати коначни резултати“, рекао је Алексић.

„Циљ је један – да опозиција у Београду зада ударац режиму Александра Вучића и морамо да будемо довољно мудри, паметни и спремни на компромис како бисмо успели да отерамо Вучића и овај накарадни режим, без обзира у колико колона ишли”, додао је Алексић.

Алексић није искључио могућност да опозиција може да формира власт у Београду после понављања избора на четири бирачка места, и позвао грађане да гласају за коалицију Ајмо људи.

Потпредседник Народне странке је навео да су чланови те странке дали све од себе да коалиција Уједињени за победу Србије забележи солидне резултате, да су „изгарали на терену и сакупили највише потписа за кандидатуру Здравка Поноша“, те да „са стране Народне странке није било саплитања“.

На питање „зашто није потписао записнике са неких бирачких места на парламентарним изборима како би могли да буду поднети приговори, а о чему је ових дана говорио председник ССП Драган Ђилас“, Алексић је одговорио да „то просто није тачно“.

“Не постоји ниједан једини разлог да не потпишем записнике, па зато мислим да је Ђиласу неко дао погрешну информацију или он из неких других разлога упире прстом на мене. Претпостављам, ипак, да ту нема зле намере, јер се на крају крајева сви боримо да коалиција Ајмо људи уђе у парламент”, рекао је Алексић.

Упитан како се догодило да кандидат за градоначелника Београда Владета Јанковић буде на квоти Народне странке у парламенту Србије и у Београду, када се „стекао утисак да је он Ђиласов избор, Алексић је одговорио да је Јанковић тражио да буде на листи Народне странке.

Алексић је прецизирао да је са Јанковићем прво разговарао председник Народне странке Вук Јеремић, а да је Ђилас „само финализовао договор“.