Народна странка

Алексић: Миленијум тим покушава да порекне непорециво, измишља као режимски таблоиди

Алексић: Миленијум тим покушава да порекне непорециво, измишља као режимски таблоиди

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић изјавио је данас да никада није рекао да је компанија „Миленијум тим“ власник земљишта на којем су фабричке хале ИМТ-а, него да је „Миленијум тим“ сувласник ИМТ-а и да је на месту те фабрике Планом детаљне регулације предвиђена градња стамбено-пословног комплекса на површини од 72 хектара, од којих је 36 хектара у власништву ИМТ-а.

„’Миленијум тим’ у маниру СНС-а и режимских таблоида замењује тезе и покушава да демантује необориве чињенице. Рекао сам да је челник ’Миленијум тима’ Иван Бошњак власник 50 одсто удела у новооснованој компанији Индустрија механизације и трактора, што показују и подаци из АПР-а, а нисам рекао да је ’Миленијум тим’ власник земљишта на којем су фабричке хале, као што та компанија тврди у свом саопштењу“, рекао је Алексић.

„Шта год саопштио ’Миленијум тим’, та компанија не може да демантује да је седиште ИМТ-а на адреси на којој се налазе и друге фирме у власништву ’Миленијум тима’, нити може да демантује податке из АПР-а. То су чињенице, а остало је фикција и имагинација ’Миленијум тима’, који очигледно под налетом политичког утицаја издаје саопштења у маниру СНС-а“, додао је Алексић.

Алексић је рекао да Град Београд планира да на месту фабричких хала ИМТ-а буде изграђено највеће стамбено пословно насеље у последњих 50 година, а да је доказ за ту тврдњу План детаљне регулације, који је урадио Урбанистички завод Београда.  

„’Миленијум тим’, очигледно из страха да се не открију све њихове пословне комбинације са државом, покушава да лажима скрене пажњу са суштине, а суштина је да су они сувласници ИМТ-а са власничким уделом од 50 одсто и да је Град Београд планирао изградњу објеката на земљишту које је у тренутно власништву државе“, истакао је Алексић.  

Алексић је додао да ће време показати ко ће добити право да гради месту на којем су сада фабричке хале ИМТ-а.

„Неспорно је да је власт СНС-а гурнула ИМТ у стечај и да је ’Миленијим тим’ власник бренда ИМТ-а и једног дела имовине те фабрике за производњу трактора“, рекао је Алексић.  

„’Миленијум тим’ гради станове у ’Београду на води’, као и станове у Београду и Нишу, а купио је Врањску Бању, па се на основу тога намеће логичан закључак да та компанија има другачије амбиције од склапања неколико стотина индијских трактора годишње, колико се сада склапа у ИМТ-у“, закључио је Алексић.