Народна странка

Алексић: Беливук, Дијана Хркаловић и Стефановић су чланови СНС-а, Вучић одговоран за криминал

Алексић: Беливук, Дијана Хркаловић и Стефановић су чланови СНС-а, Вучић одговоран за криминал

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић изјавио је данас да су Небојша Стефановић, Дијана Хркаловић и оптужени вођа криминалног клана Вељко Беливук чланови СНС-а, и да је „врх власти истовремено и врх криминала“, а да је „за све у држави одговоран“ председник СНС-а и Србије Александар Вучић.

„Вучић је на високе функције поставио и Стефановића и Дијану Хркаловић, као и Милорада Грчића за директора ЕПС-а, који је потпуно уништен и сада то јавно предузеће тражи кредит од милијарду евра. Сви су они извршиоци Вучићевих налога. За сваку штету мора да постоји одговорност“, рекао је Алексић телевизији Инсајдер.

Алексић је додао да једино није јасно да ли је члан СНС-а и власник „Јовањице“ Предраг Колувија, оптужен за највећу производњу марихуане у Европи.

„Високи функционер СНС-а Владимир Ђукановић као адвокат брани и Колувију и Дијану Хркаловић. Врх криминала се налази у врху државе и постоји знак једнакости. Државa не прогања криминалце него их брани. Вучић је јавно бранио Колувију и цео државни апарат је упрегнут да се спаси власник ’Јовањице“, рекао је Алексић.

Алексић је додао да „Јовањица“ кључна ствар у јавном сукобу Стефановића и Дијане Хркаловић, а секундарно је да се „Стефановићу уруши кредибилитет и да га пошаљу негде за амбасадора“.

„Дијана Хркаловић сада напада инспектора Слободана Миленковића, који је ухапсио Колувију, да је умешан у послове са наркотицима и тужилаштво каже да тим поводом покреће случај, а није реаговало ни на један мој допис који сам упутио. Дијана Хркаловић је преко ноћи постала миљеница режима, а до пре неколико месеци је оптуживана да је пратила и прислушкивала Вучића и његовог сина. Све то показује потпуни слом државе. Тужилаштво је мртво, а пресуде се доносе у таблоидима“, рекао је Алексић.

Алексић је рекао да Вучић понавља изборе у Великом Трновцу јер му не одговара да има опозицију у парламенту и јер СНС сваког месеца на основу броја посланика старог сазива из буџета добија више од 500.000 евра, па је од 3. априла, када су одржани избори, добио више од милион и по евра.

„Посланици Народне странке ће у новом сазиву парламента тражити одговоре од институција за све афере и стање у јавним предузећима. У фокусу ће нам бити економска ситуација и тражићемо повећање субвенција за пољопривреду и смањење ПДВ-а са 10 одсто на један одсто за основне животне намирнице, као и дуплирање буџета за пољопривреду. Предложићемо и забрану истраживања и ископавања литијума“, рекао је Алексић.

„Тражићемо и оснивање анкетних одбора за случајеве ’Јовањица’, за клан Вељка Беливука, као и за ЕПС“, додао је Алексић.

Алексић је истакао да је највећи проблем Србије нарастајуће сиромаштво и страховит пад стандарда.

„Србија је данас на 38. месту у Европи по износу БДП-а по глави становника. Зато је Народна странка предложила економске мере којима је предвиђено и повећање минималне зараде на 50.000 динара и смањење намета за послодавце са 61 одсто на 50 одсто, као и укидање акцизе на дизел за пољопривреднике“, рекао је Алексић.

Алексић је додао да новац за те намене постоји у буџету, али се морају променити приоритети и да се 250 милиона евра предвиђених за изградњу стадиона преусмери у пољопривреду, а да би се сасецањем корупције  у јавним набавкама обезбедило додатних милијарду евра.

Упитан о одласцима неких функционера из Народне странке, Алексић је одговорио да је странка жив организам и да људи долазе и одлазе, и да је „Народна странка сада јача него икад“.

„Бивши потпредседник Народне странке Здравко Понош ми је увек говорио да њега ништа не занима и да је он остварен човек, како је у странци само зато што га је замолио Вук Јеремић, како је све у животу остварио и био… А онда је одједном постао кандидат за председника, има своју странку и промениле су му се амбиције. Желим му срећан пут. Показало се да нико од људи који су отишли из Народне странке није направио озбиљну каријеру“, рекао је Алексић.