Народна странка

Алексић: Вучић узурпирао функцију премијера, не знамо о чему тачно преговара са Албанцима

Алексић: Вучић узурпирао функцију премијера, не знамо о чему тачно преговара са Албанцима

Шеф посланичког клуба Народне странке у Скупштини Србије Мирослав Алексић изјавио је данас да је посебна седница парламента о Косову и Метохији требало да буде одржана пре састанка представника Србије и самопроглашеног Косова у Бриселу.

„Чињеница је да је председник Србије Александар Вучић узурпирао функцију премијера и да као председник преговара о судбини Косова и Метохије, а да ми не знамо шта се тачно преговара“, рекао је Алексић за лист „Нова“.

Алексић је додао да власт није желела да седница буде одржана пре преговора у Бриселу.

„Сада је најављују за почетак септембра, а она нема више смисла за преговарачки оквир, међутим, боље икад него никад. Да бар нешто чујемо у вези са Косовом и Метохијом, а не само ово Вучићево пренемагање, кукумавчење и жал нас судбином“, навео је Алексић.

Алексић је рекао да је „накнадно заказивање седнице покушај да се све разводни, јер ако се заказује на крају, а не на почетку пута, јасно је која је намера“.

Народна странка затражила је одмах по конституисању новог сазива парламента хитно одржавање посебне седнице о Косову и Метохији којој би присуствовао и Вучић.