Народна странка

Алексић: Бићемо задовољни када СНС не буде на власти, добар резултат Народне странке у Бору и Бајиној Башти

Алексић: Бићемо задовољни када СНС не буде на власти, добар резултат Народне странке у Бору и Бајиној Башти

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић изјавио је данас да није задовољан резултатима парламентарних избора, јер ће разлога за задовољство бити када СНС више не буде на власти у Србији, а да ће опозиција наставити борбу у парламенту, где ће имати 80 посланика.

„Народна странка је остварила добре резултате на локалним изборима у Бору, где смо добили 18 одсто гласова у коалицији са ДС и Влашком странком, као и у Бајиној Башти, где смо самостално освојили 18 одсто гласова и честитам нашим одборима на том резултату. У Смедеревској Паланци смо самостално освојили око осам одсто“, рекао је Алексић телевизији Н1.

Алексић је навео да су избори одржани у неравноправним условима и уз велики број неправилности, којима ће се листа Уједињени за победу Србије бавити у наредним данима, али и да опозиција сноси део одговорности за резултат на парламентарним изборима.

„Могли смо боље да урадимо неке ствари и да више разговарамо а да мање намећемо некакве ствари једни другима, могли смо да разговарамо трезвеније. У реду, прошли смо велику школу, идемо даље и настављамо борбу“, рекао је Алексић.  

Алексић је истакао да „није толико разочаран резултатима избора и да више ништа неће бити исто“.

„Нисам сигуран да СНС има великих разлога за славље, њихова листа за парламент је освојила око 20 процентних поена мање од њиховог кандидата за председника Александра Вучића, и очигледан је тренд пада СНС-а. Са друге стране, опозиција није добро проценила ту велику разлику у резултатима Вучића и његове парламентарне листе“, закључио је Алексић.