Народна странка

Алексић: Опозиција починила грешке, могли смо да одиграмо боље и добијемо више гласова

Алексић: Опозиција починила грешке, могли смо да одиграмо боље и добијемо више гласова

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић изјавио је данас да је опозиција починила неке грешке и да је на изборима могла да добије више гласова и одигра боље, те да „није све до народа“.  

„Нешто је и до нас. Могли смо да више разговарамо и да не уцењујемо једни друге. Народна странка је била максимално коректна и ставила је партијски интерес по страни зарад јединства и то је свима јасно“, рекао је Алексић у емисији „Утисак недеље“ на телевизији Нова С.  

„Нека истраживања су нам рекла да је најбољи кандидат Здравко Понош, иако је по неким истраживањима Божо Прелевић стајао далеко боље. Истраживања су нам бацила прашину у очи да донесемо одлуку на основу не баш ваљаних истраживања. Могли смо да будемо рационалнији и да шире сагледамо ствари“, додао је Алексић.

Алексић је истакао да су председнички избори кључни јер „вуку парламентарне и београдске изборе“.

Упитан да ли се „дистанцира од Поноша,“ Алексић је одговорио да да се „не дистанцира, него износи свој став и мишљење“.

„Ми смо то прихватили, али се сада показало да то није дало резултат који се очекивао“, рекао је Алексић.

Алексић је навео да је опозиција остварила боље резултате у великим градским центрима, а власт слабије.

„Власт је, међутим, апсолутно била доминантна у удаљеним општинама, нарочито у селима, где су резултати избора били страховито у корист власти“, рекао је Алексић.

„Народ нам је послао поруку да схватимо да се политика не води на Врачару и на Дорћолу и да ван центра Београда живе људи до којих нисмо допрли. Један од разлога за то је медијска блокада и зато морамо да ојачамо партијске организације како бисмо стигли до сваког грађанина и тада можемо да очекујемо пад власти“, рекао је Алексић.