Народна странка

Алексић: Опозиција не може муљањем стећи поверење грађана

Алексић: Опозиција не може муљањем стећи поверење грађана

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић изјавио је данас да опозиција не може „муљањем“ да стекне поверење грађана, него доследношћу и држањем дате речи.  

„Народну странку од других партија разликује то што ћемо увек одржати дату реч и поверење ћемо градити са народом Србије на својим делима, па и по цену и да не будемо политички успешни ако успех у српској политици значи ’муљање’“, рекао је Алексић.

Алексић је додао да му је жао што поједине опозиционе странке не схватају да опозиција „режим Александра Вучића“ може победити само ако је другачија од власти и ако покаже нову политичку културу, а то је „спремност за држање речи дате грађанима, без обзира колику цену за то платили“.

Алексић је навео да је председник Демократске странке Зоран Лутовац изјавом да ДС није учествовао на локалним изборима у Зајечару „још једном показао“ да и у опозицији и даље има оних који мисле да је могуће варати грађане Србије.

„Можда Лутовац није упознат да је прва на изборној листи ’Можемо боље’, која је учествовала на изборима у Зајечару и освојила седам одсто гласова, била потпредседница зајечарског одбора ДС-а и чланица Главног одбора те странке Драгана Рашић, а да је трећи на листи био председник зајечарског одбора ДС-а Милош Стојадиновић, који је и члан Извршног одбора те партије“, рекао је Алексић.

Алексић је додао да су више од половине од укупно 34 кандидата на листи „Можемо боље – Драгана Рашић“ чинили чланови ДС-а.

„Иако су чланови ДС нудили члановима Градског одбора Народне странке Зајечар да изађу на изборе, они су поштовали одлуку Председништва Народне странке и схватили значај вишег интереса – остаћемо доследни како би грађани могли да имају поверење у нас и бојкотоваћемо изборе, локалне или републичке, док не буду остварени бољи изборни услови“, рекао је Алексић.  

„Народна странка је због бојкота лажних избора у јуну 2020. године распустила четирти своја одбора због њихове одлуке да ипак изађу на изборе. Да би грађани Србије веровали опозицији, морамо да покажемо да смо у стању да урадимо оно што кажемо“, закључио је Алексић.