Народна странка

Алексић: Обрачун са Вучићем и његовом влашћу следи 2022. године

Алексић: Обрачун са Вучићем и његовом влашћу следи 2022. године

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић изјавио је данас да ће 2022. година бити година „обрачуна са режимом Александра Вучића“ и да се грађани Србије буде и схватају да их власт обмањује готово 10 година.

„Људи више нису спремни да ћуте и желе да се боре за своју Србију. Грађани Србије су прозрели да је криминални режим Вучића и СНС-а окупирао државу и да је њима све горе док се власт богати“, рекао је Алексић у Бујановцу, где је одржана скупштина Општинског одбора Народне странке.

Алексић је истакао да у Србији „све може да буде другачије“ и да је први корак да се „држава очисти од шљама који се запатио“.

„То ћемо урадити темељном лустрацијом, запленом отетог и враћањем народу и санкционисањем свих одговорних. Одговараће сви који су се огрешили о законе и пљачкали Србију. То ће бити темељ за изградњу нове државе Србије у којој ће сваки грађанин имати једнака права и нико неће бити изнад институција система“, рекао је Алексић.

Алексић је навео да се Народна странка спрема за изборе под претпоставком да ће бити постигнут договор о изборним уловима и да јача организацију у целој Србији.

„Све већи број грађана препознаје доследност у политици Народне странке и да ћемо одржати реч, ма колико скупу цену платили. Народна странка има 110 одбора у Србији и из дана у дан нам прилазе нам нови људи. Показаћемо како у Србији може да се управља пољопривредом, здравством образовањем и да се разговара са међународном заједницом, као и да се подстакне домаћа привреда“, рекао је Алексић.

Алексић се у Грделици састао са представницима ромске заједнице који су му указали како су уцењивани и притискани да гласају за СНС.

„Роми су уцењивани да ће добити социјалну помоћ само ако гласају за СНС и добијали су оловке одређене боје за заокруживање кандидата на гласачким листићима. Истакли су да више неће трпети такве уцене. СНС неће више добијати гласове брашном, зејтином и уговорима о привременом раду“, рекао је Алексић.

„Никада више се не сме поновити уцењивање бирача да гласају за неку странку како би добили социјалну помоћ. Грађани морају да слободно гласају, мисле и говоре“, истакао је Алексић.

Алексић је најавио да ће Градски одбор Народне странке Лесковац покренути формирање Савета за националне мањине у том граду, где живи више од 12.000 Рома.

Скупштина Општинског одбора Народне странке Бујановац изабрала је за председника одбора Сашу Арсића, а изабрани су и чланови одбора.

Скупу су присуствовали и представници страначких одбора из Трговишта, Владичиног Хана, Врања, Пчињског округа и Јабланичког округа.