Народна странка

Алексић: Испитати контакте Колувије и шефа београдског центра БИА Мирка Шкера

Алексић: Испитати контакте Колувије и шефа београдског центра БИА Мирка Шкера

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић поручио је данас да се мора утврдити ко је у "државном пројекту Јовањица" политички налогодавац да се у околини Београда узгаја огромна количина марихуане и да се не може у оптужницама стати на окривљенима за њену производњу и "заштитном прстену" састављеном од неких припадника безбедносне службе.

"По информацијама које имам, првооптужени Предраг Колувија звао је непосредно после хапшење Мирка Шкера, у том тренутку начелника београдског центра Безбедносно-информативне агенције. Један од њених припадника, касније на оптужници, тврдио је у тренутку упада полиције у Јовањицу да је ту по задатку", рекао је Алексић на конференцији за новинаре.

Алексић је упитао зашто тужилаштво није саслушало Шкера и да ли је он можда "мост који води до врха државе и политичких налогодаваца" за организовање плантаже на Јовањици.

Такође, Алексић је упитао и шта је са одговорношћу директора БИА Братислава Гашића, као шефа службе задужене да брине о безбедности грађана.

"Подсећам да је председник Србије Александар Вучић рекао да је спреман да одговара на питања опозиције о Јовањици, на полиграфу, пред камерама Радио-телевизије Србије. Спреман сам за тај сусрет, осим ако Вучић није изрекао још једну лаж", нагласио је Алексић.

Он је рекао да је "обрачун у Српској напредној страници кренуо са откривањем случаја Јовањица".

"Можда захтеви за смену у СНС тадашњег министра унутрашњих послова Небојше Стефановића имају везе са Јовањицом. Можда је Стефановић неко ко очигледно треба да сноси политичку одговорност јер није био довољно агилан и спреман да заштити врх државе када је пала Јовањица", рекао је Алексић.

(Бета)