Народна странка

Алексић: Ко штити Мирка Шкера из БИА и зашто није саслушан у случају Јовањица

Алексић: Ко штити Мирка Шкера из БИА и зашто није саслушан у случају Јовањица

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић позвао је данас надлежне да утврде да ли је начелник београдског центра Безбедносно информативне агенције Мирко Шкеро давао инструкције медијима под контролом власти „у којем смеру да нападају полицајце и политичаре“ у вези са случајем „Јовањица“, где је откривена највећа плантажа марихуане у Европи.

„Не би ме зачудило да сада, пошто сам указао на то, поново почну да ме нападају преко њихових таблоида. Мирко Шкеро би требало да буде међу првима на оптужници ’Јовањица 3’, која би требало да обухвати налогодавце тог криминалног подухвата из врха режима. Поставља се питање ко штити Шкера и зашто није саслушан у случају ’Јовањица’“, рекао је Алексић телевизији Н1.

Алексић је додао да је потребно утврдити да ли је Шкеро комуницирао са власником „Јовањице“ Предрагом Колувијом када је ухапшен.

„Невероватно је да је Колувија био спонзор БИА и да је учествовао у опремању центара Агенције. Очигледно му БИА нешто дугује. О свему је морао бити обавештен и директор БИА Братислав Гашић, који би требало да одговори на питања у вези са ’Јовањицом’. Мало је вероватно да су људи из безбедносних структура помагали криминалцима на своју руку – морамо доћи до политичких налогодаваца“, рекао је Алексић.

Алексић је истакао да по промени власти мора бити испитано и порекло имовине „криминализованих припадника безбедносних служби“.

Алексић је најавио да ће председник Народне странке Вук Јеремић вечерас указати на велики случај „испумпавања новца грађана и државе“.

Потпредседник Народне странке је истакао да је „слобода медија смрт за режим“ председника Србије Александра Вучића, јер би грађани другачије гледали на „бајке које им сервирају режимски медији“ када би могли да чују детаље о „Јовањици“ и другим аферама у које су умешани представници власти СНС-а.

"Када се буде сазнало да су све време лагали – то ће бити крај режима. Морамо да истрајемо до краја“, рекао је Алексић.   

„’Јовањица' је Ахилова пета режима и раскол у СНС-у је настао на том случају, а неспоразуми на релацији браћа Александар и Андреј Вучић – Небојша Стефановић су кренули са афером ’Крушик’ и сада су кулминирали“, додао је Алексић.

Алексић је оценио да ће Вучић Стефановића „обрисати као гумицом“ и да су министру одбране „дани на функцији одбројани“.

„Не може да се догоди клан Вељка Беливука, а да није имао подршку државе, он је настао за време владавине Вучића, ни ’Јовањица’ није могла да се догоди без подршке врха државе, а о свему одлучује Вучић“, рекао је Алексић.
Алексић је оценио да је „режим чамац који тоне и да се отварају рупе, а они покушавају да их запуше.  

„Било је питање времена када ће се то догодити. Следеће године нам следи озбиљан обрачун са режимом“, рекао је Алексић.