Народна странка

Алексић: Зашто ЕУ ћути на насиље Телекома Србија над СББ-ом?

Алексић: Зашто ЕУ ћути на насиље Телекома Србија над СББ-ом?

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић упитао је данас „зашто Европска унија ћути“ на притиске које Телеком Србија спроводи као нелојална конкуренција према компанији СББ, а усмерени су директно на телевизије Н1 и Нова С.

„Телеком Србија је средство у рукама власти које користи за своју политичку пропаганду и то јасно потврђује кампања коју води лично председник Србије Александар Вучић када позива грађане да пређу са СББ-а на Телеком“, додао је Алексић.

Алексић је истакао да је јасно да „Вучићев режим копа и ногама и рукама“ како би спречио грађана Србије сазнају истину о правом стању у држави после његове десетогодишње владавине.

„Питање је, међутим, да ли још некоме одговора да се не чује истина о пројекту Рио Тинта и претварању Србије у рударску колонију и истина да режим планира тиху предају Косова и Метохије, као и о криминалу и корупцији под заштитом државе“, рекао је Алексић.

Алексић је истакао да је очигледно да „режим диригује“ кампању Телекома Србија против СББ-а.  

„Телеком Србија данас исплаћује зараде из кредита и дугује више него што вреди због погрешних политичких одлука, као што су куповина мањих кабловских оператора и куповина права за пренос енглеске фудбалске Премијер лиге, што је Телеком Србија платио више од милијарду евра новцем грађана Србије“, рекао је Алексић.

„Циљ тих одлука није добробит Телекома Србија, него је њихов циљ искључиво да режим потпуно контролише медијски простор како би се од грађана сакрила истина о правом стању у Србији“, додао је Алексић.

Алексић је навео да је срамно што је у држави која тежи да буде демократска и европски уређена компанија коју финансирају грађани Србије без остатка упрегнута у службу власти.

„Сада се као у изборној кампањи широм Београда и Србије лепе плакати и постављају штандови испред пословница СББ-а, као и у општинама и у другим јавним објектима“, рекао је Алексић.

„Толика борба режима само потврђује страх од истине која сваким даном све више долази до грађана Србије, а европске институције, које очекују да Србија своју политику уподоби са политиком ЕУ, требало би да реагују и на покушај гушења слободне речи у Србији, а не да такве покушаје одобравају“, закључио је Алексић.