Народна странка

Павловић: Именовање Чучковића означава наставак уништавања Београда

Павловић: Именовање Чучковића означава наставак уништавања Београда

Шеф одборничке групе Народне странке у Скупштини Београда Милош Павловић изјавио је данас да је именовање Мирослава Чучковића за градског менаџера „наставак политике постављења недостојних и неспособних кадрова препуних афера“, чији је заједнички именитељ прелазак у СНС.

„Чучковић није достојан и није у стању да обавља функцију градског менаџера Београда, која захтева знање, искуство и честитост, и његово досадашње деловање је показатељ да ће уништавање Београда бити настављено и док буде обављао нову функцију“, рекао је Павловић.

Павловић је навео да су политичку каријеру Чучковића обележиле поплаве у којима је страдао велики број људи и у Обреновцу, где је он био председник општине.

„Упркос стању на терену и прогнози падавина, сирене у Обреновцу огласиле су се тек у петак, 16. маја, у 5 сати ујутро, када је насип на Колубари пробијен и када је вода почела да надире. Иако су многобројни сведоци попут Војина Несторовића, тада директора за корпоративне послове Термоелектране “Никола Тесла” у Обреновцу, тврдили да су претходне вечери упозоравали Чучковића на поплаве, његова реакција је изостала“, рекао је Павловић.  

„Питање кривичне одговорности Чучковица до данас није постављено“, додао је Павловић.

Павловић је подсетио да је Чучковић, после поплава, у јуну 2015. године прешао у СНС из УРС-а, чиме је „нашао заштиту у СНС-у и његовом лидеру Александру Вучићу“, иако је претходно на сав глас критиковао напредњаке.  

„Јасно је да је Чучковић то урадио како се не би довела у питање његова одговорност током поплава“, рекао је Павловић.

Градоначелник Београда Александар Шапић саопштио је раније данас да је за новог градског менаџера Града Београда именован Мирослав Чучковић, актуелни председник општине Обреновац, и да ће Чучковић бити задужен за равномеран развој града.