Народна странка

Марина Липовац Танасковић: Закон о безбедности саобраћаја је лош и неће допринети смањењу броја погинулих на путевима

Марина Липовац Танасковић: Закон о безбедности саобраћаја је лош и неће допринети смањењу броја погинулих на путевима

Посланица Народне странке Марина Липовац Танасковић изјавила је да Закон о безбедности саобраћаја није добар и неће побољшати безбедност на путевима у Србији.

„У протеклих годину дана погинуло је готово 600 људи на путевима. Није јасно како се повећава безбедност ако се смањује финансирање у оквиру локалне заједнице, јер неће бити буџета за побољшање безбедности саобраћаја у локалним срединама“, рекла је Марина Липовац Танасковић на седници Одбора Скупштине Србије за одбрану и унутрашње послове.

„Реч је о политичкој одлуци, пошто се највећи број казни одређује у Београду, а СНС ће изгубити власт у главном граду и зато сада преусмерава новац од казни у републички буџет из којег ће потом се расподељивати локалним срединама. Према важећем закону део новца од казни је одмах остајао градовима и општинама“, додала је Марина Липовац Танасковић.

Марина Липовац Танасковић је навела да у протеклих 12 година није било већих побољшања у безбедности саобраћаја, јер многе локалне самоуправе нису биле способне да побољшају стање.