Народна странка

Марина Липовац Танасковић: Морају да кривично одговарају сви инвеститори који су преварили грађане приликом куповине станова

Марина Липовац Танасковић: Морају да кривично одговарају сви инвеститори који су преварили грађане приликом куповине станова

Посланица Народне странке Марина Липовац Танасковић изјавила је данас да морају кривично да одговарају сви инвеститори који су преварили грађане приликом куповине станова и нелегално градили објекте без неопходне документације.

„Градња нелегалних објеката је противзаконита и томе се мора стати на пут“, рекла је Марина Липовац Танасковић на седници Скупштине Србије на којој се расправља о изменама Закона о озакоњењу објеката.

Марина Липовац Танасковић навела је да се мора продужити рок за пријаву на прикључење на струју, воду, гас и грејање бесправно изграђених објеката, и да је то предвиђено амандманом који је поднела на закон.

„Рок од 30 дана је изузетно кратак и требало би да буде продужен, јер је неопходно изаћи у сусрет свим грађанима, а не само појединцима блиским власти који су знали да ће закон бити промењен. Изменама закона сви бесправно изграђени објекти моћи ће да се легално прикључе на струју, воду, гас и грејање“, рекла је Марина Липова Танасковић.

Марина Липовац Танасковић додала је да су инвеститори су преварили многе грађане.
 
„Само на левој обали Дунава у Београду изграђене су хиљаде нелегалних објеката, а ту су и Алтина, Бусије, Плави хоризонти и Калуђерица“, рекла је Марина Липовац Танасковић.