Народна странка

Марина Липовац Танасковић: Одбити споразум, Косово и Метохија је неотуђиви део Србије

Марина Липовац Танасковић: Одбити споразум, Косово и Метохија је неотуђиви део Србије

Посланица Народне странке Марина Липовац Танасковић изјавила је данас да је Косово и Метохија неотуђиви део Србије, што то стоји у Уставу Србије и у Резолуцији 1244, и да би требало да одбити „француско-немачки“ споразум.

„Народна странка сматра да би требало одбити споразум и наставити преговарање како би наш народ и наше светиње биле заштићене“, рекла је Марина Липовац Танасковић телевизији Нова С.

„Не могу да верујем да неко сматра да ако дамо 15 одсто територије да ћемо добити улазак у Европску унију. Чак и да је то на столу, сматрам да то није начин да се тргује с тим“, додала је Марина Липовац Танасковић.

Ако Србија призна „Косово“, признаће га и све остале државе и ’Косово’ ће добити столицу у УН, а то је једина ствар коју немају и коју траже, навела је посланица Народне странке.

Марина Липовац Танасковић је рекла да је „све проблематично у споразуму у којем се наводи да ће Србија развијати добросуседске односе са Косовом и Метохијом“.

„Како да гајимо добросуседске односе са самима собом? Косово и Метохија је део територије Срибје, а није наш сусед. Издаја је у првој тачки споразума“, закључила је Марина Липовац Танасковић.