Народна странка

Краљево: Одржана изборна скупштина Градског одбора Народне странке, Катарина Јовић изабрана за председницу

Краљево: Одржана изборна скупштина Градског одбора Народне странке, Катарина Јовић изабрана за председницу

У Краљеву је одржана изборна скупштина Градског одбора Народне странке на којој је за председницу краљевачког одбора изабрана дипломирана правница Катарина Јовић (1989), а за потпредседника дипломирани економиста Жељко Вујовић (1974).

Скупу су присуствовали председник и потпредседник Народне странке Вук Јеремић и Мирослав Алексић, посланица Народне странке у Скупштини Србије Ивана Парлић, председници градских одбора Чачак и Крагујевац Александар Радојевић и Предраг Делић, потпредседник Извршног одбора Народне странке Урош Ђокић и представници одбора општинскхи и градских одбора из Шумадије.

Катарина Јовић рекла да ће краљевачки одбор свој рад засновати на програму Народне странке, и додала да су корупција и криминал међу највећим проблемима у Краљеву, као и у целој Србији.

„Позивам све грађане да сваког радног дана од 18 до 20 сати дођу у просторије Народне странке у Краљеву и да нам изложе своје проблеме, а ми ћемо се потрудити да им помогнемо и преко наших посланика у Скупштини Србије“, рекла је Катарина Јовић.

Јеремић је честитао новоизабраном руководству Градског одбора Народне странке Краљево, и истакао да ће Народна странка бити носилац промена у градовима и општинама широм Србије, укључујући и Краљево.

Председник Народне странке је поводом устоличења патријарха српског Иринеја у Пећкој патријаршији да би одлука Србије да дозволи чланство самопроглашеног “Косова” у УН значило одрицање од трона Светог Саве, представљало тежак ударац националном идентитету и водило у „опасност да у будућности престанемо да постојимо као народ“.

„Тога посебно морамо бити свесни на овај велики и радосни дан. Његова светост патријарх српски Порфирије достојно је уведен у трон Светог Саве као 46. патријарх, односно 45. духовни пастир нашег народа после Светог Саве. Морамо учинити све да обезбедимо да он не буде и последњи српски патријарх који је устоличен у Пећкој патријаршији“, рекао је Јеремић.

“Светосавска традиција представља један од темеља српског националног идентитета који, упркос тешким историјским изазовима, у континуитету опстаје више од осам векова. У њеном срцу се налазе светиње попут Пећке патријаршије, Грачанице или Високих Дечана. Дошли бисмо у велику опасност да изгубимо свест о колективном постојању уколико би исекли везе са кореном из којег смо изникли“, додао је Јеремић.

Јеремић је навео да ће Народна странка сарађивати са свима који се противе предавању Косова и Метохије и који су спремни да се боре против тога да „режим Александра Вучића и по овом питању Србију одвуче у понор“.

„Ако држите да је Косово и Метохија у сржи нашег националног идентитета, наравно да ћете потписати декларацију о његовој реинтеграцији у уставно-правни поредак Србије“, рекао је Јеремић.

Алексић је рекао да Србија, после десет година власти СНС-а, увози млеко и кромпир и  да се претвара у колонију у којој је планирано отварање 40 рудника.

„Спољни дуг је истовремено нарастао на 32 милијарде евра, здравство није свима доступно, а највећи узгајивач марихуане у Европи Предраг Колувија је угледан грађанин. Србија је развлашћена на Косову и Метохији, а режиму је најважније да заштити Милана Радоичића, јер је у Србији на власти криминални клан Александра Вучића који се све више богати док је народ све сиромашнији“, навео је Алексић.

Ивана Парлић честитала је Катарини Јовић избор за председницу краљевачког одбора, и навела да јој је драго што је изабрана жена.

„Политика је мушки посао и зато би требало да се и ми жене понашамо мушки, али да одлуке доносимо женски – емотивно и интуитивно“, рекла је Ивана Парлић.

Ђокић је навео да су се краљевачком одбору, као и у целој Народној странци, окупили честити, образовани и остварени људи.

„На следећим изборима показаћемо да смо своје знање ставили у службу општег добра, а то је и гаранција успеха“, закључио је Ђокић.