Народна странка

Народна странка Косово и Метохија: Позив Србима да се уједине и покажу веру у себе и кад изгледа да помоћи нема

Народна странка Косово и Метохија: Позив Србима да се уједине и покажу веру у себе и кад изгледа да помоћи нема

Драма која се синоћ одиграла на северу Косова и Метохије, потпомогнута кукумакањем Петковића из Канцеларије за КиМ је само још један чин у позоришној представи, коју гледамо ево већ 10 година, а режија је већ виђена. Нема ту ничег новог.

По истом сценарију је пре скоро 30 година изгубљена Република Српска Крајина.

Сценарио подразумева улазак српске војске на Косово не би ли заштитили српски народ, потом повлачење српског народа из својих домова само „накратко“, онда следи планирано повлачење српске војске и у коначном признање и потписивање свега наметнутог.

Веома је штетна реторика неорадикалског типа којом се свакодневно диже тензија са паничним информацијама о „до зуба наоружаним“ специјалцима РОСУ и истовременим недавањем наде српском народу.

Наш народ и сам може да се увери о присуству полицијских снага РОСУ, али оно што наш народ на Косову и Метохији не зна, то је шта планира наша војска и шта ће наша држава да уради.

О томе нема ни речи, нити једног слова. Нема нигде ни „врховног команданта“, како воли сам себе да назива... Можда ће нас ипак изненадити и на неком тенку, војном камиону или дрону долетети на север Косова у друштву министра Вучевића, најстрожег погледа политичке сцене Србије...

Морамо, међутим, истаћи да је до свега овога ипак довело неодговорно понашење ове власти, која је подстицала припаднике полиције српске националности да напуштају своју службу у полицијским станицама северних општина, које су предвиђене по Резолуцији 1244.

Сада је јасно да је то био катастрофалан чин, јер да су они данас у униформама, до овога никако не би могло доћи...

Наглашавање Вучићевих регионалних политичких претензија у тренутку када је никад потребнија подршка Београда српском народу је још једном показало да су Срби на Косову и Метохији политичко средство за манипулацију, остављени сами себи...

Срби на Косову и Метохији, Срби из света и расејања као и Срби из остатка Србије морају позвати све ауторитете да се спречи издаја и даље отимање Косова и Метохије.

Развлашћивање Србије на Косову и Метохији мора сместа престати и мора се послати јасна и недвосмислена порука и на исток и на запад.

У околностима у које нас је увукла несмотрена политика СНС-а и Српске листе, Народна странка неће даље учествовати, нити ће давати легитимитет одлукама које се доносе искључиво зарад инетреса владајуће гарнитуре, а не и српског националног бића.

Политичке одлуке СНС-а и Српске листе нису искрене нити су део политички коректне платформе, оне само служе владајућој гарнитури као улог у међународним дипломатским круговима.

Срби на Косову и Метохији морају знати да у Народној странци могу увек имати подршку и сарадника за све проблеме, које имају и који се налазе пред нама у ближој или даљој будућности.


Покрајински одбор Народне странке Косово и Метохија