Народна странка

Основан Градски одбор Народне странке Јагодина, Горан Илић председник

Основан Градски одбор Народне странке Јагодина, Горан Илић председник

У Јагодини је основан градски одбор Народне странке, а за председника изабран Горан Илић. Оснивачка скупштина изабрала је за потпредседнике Лидију Милосављевић и Ненада Костића.

Скупу су присуствовали посланици Народне странке Стефан Јовановић и Ђорђе Станковић и потпредседник Извршног одбора Ненад Милојичић.

Илић је рекао да је Народна странка водећа опозициона партија у Јагодини.

„Настојаћемо да дођемо до сваког грађанина и да му представимо програм Народне странке“, додао је Илић.  

Јовановић је рекао да здравствени систем најочигледније показује велику неједнакост грађана у Србији, јер онај ко има новца може да се лечи брзо и ефикасно, а онај ко нема – нека му је Бог у помоћи.

„Богата и повлашћена елита створила је два паралелна система, један за себе, а други за грађане, што се види на сваком кораку – ако немате ’везу’ код лекара и немате новца, онда чекате месецима и годинама на преглед и лечење, а ако имате пара, онда можете да здравствену услугу платите без чекања у приватној клиници“, додао је Јовановић.
 
Јовановић је истакао да „клика на власти“ и СНС заступају интересе богате и повлашћене елите, док Народна странка заступа интересе грађана, што су њени посланици јасно показали и у расправама у Скупштини Србије.

„Ако не буде промена у Србији, неједнакост ће све више расти и биће све видљивија“, рекао је Јовановић.

Јовановић је навео да ће у наредних годину дана сваки град добити свог локалног јунака и он ће „запалити искру слободе“, која ће се до локалних избора 2024. године претворити у пламен слободе који ће обасјати Србију.

„Успоставићемо систем владавине права, што значи да ће закони важити једнако за све, уместо данашњег система у којем за богату елиту не важе ни норме ни закони који важе за остале грађане. Нико није одговарао пљачку, криминал и корупцију“, рекао је Јовановић.

„Морају да одговарају сви који су опљачкали Србију у претходних неколико деценија, и зато је потребно да се уместо Националног стадиона изгради Национални затвор и то од новца одузетог онима који су га стекли криминалом и корупцијом“, додао је Јовановић.

Јовановић је навео да се мора подвући црта и да се утврди ко је како дошао до новца и великог капитала и како су локални „кнезови“ стекли милијарде, док је народ сиромашио.

„Нису грађани неспособни да стекну више, него систем омогућава елити да се корупцијом стално све више богати, док је народ све сиромашнији. У последњих неколико деценија су нам отели добар живот и будућност, школе и болнице, а као најбоље решење нуде нам да Србију претворе у рудник и тровачницу, од Шапца и Лознице до Врања“, рекао је Јовановић.

Јовановић је као један од већих проблема у Србији означио изборни систем, по којем се само председник Србије и чланови месних заједница бирају по имену и презимену, док се сви остали бирају са изборних листи странака, па посланици у републичком парламенту и скупштинама општина више представљају своје странке него грађане.

Станковић је рекао да је Народна странка својим деловањем у скупштини показала да је најјача опозициона партија и да грађанима нуди јасну алтернативу за лошу и неефикасну власт СНС-а.

„Ми не глумимо лажне опозиционаре и јасно и оштро критикујемо режим“, навео је Станковић.  

Милојичић је рекао да је циљ Народне странке у Јагодини јачање странке и организовање месних одбора у околним селима, што је услов за добар резултат на локалним изборима.

„Представићемо грађанима да је могуће другачије и ефикасније управљати Јагодином и у интересу народа“, рекао је Милојичић.