Народна странка

Ивана Парлић: Нова влада прилагођена интересима страних компанија које трују Србију

Ивана Парлић: Нова влада прилагођена интересима страних компанија које трују Србију

Посланица Народне странке Ивана Парлић изјавила је данас да је нова Влада Србије конципирана „у складу са интересима и агендом нових окупатора и предатора“, који намеравају да широм Србије отворе више од 40 рудника.

„Њима одговара да у Србији остане што мање младих, јер што је више младих, они ће се више бунити и борити се да заштите земљу. Лобисти нових колонизатора су Александар Вучић, Ана Брнабић, Зорана Михајловић, Ирена Вујовић, и они спроводе политику чији је циљ да Србију напусти што већи број младих“, рекла је Ивана Парлић на седници Скупштине Србије на којој се расправљало о Предлозу измена закона о министарствима.

Ивана Парлић је као пример те политике навела спајање туризма и омладине у једно министарство, и додала да то јасно показује небригу за младе.  

„Ако се настави тренд одласка великог броја младих, Србија ће се претворити у рударску колонију, од које је сада дели само један корак“, рекла је Ивана Парлић.

„Од када је СНС на власти, из Србије је отишло 600.000 људи, највише младих, што је у потпуности са њиховом агендом“, додала је посланица Народна странке.

Ивана Парлић је навела да се Министарство за бригу о селу ниједном није огласило о опасности да нестане 19 села у долини Јадра ако буде отворен рудник литијума, као и опасности да нестане више од 40 села широм Србије због отварања рудника.

„У Србији од последица загађеног ваздуха годишње умре 12.200 људи“, закључила је Ивана Парлић.