Народна странка

Народна странка Гроцка: Одржана изборна скупштина општинског одбора, за председника изабран Стефан Ранчић

Народна странка Гроцка: Одржана изборна скупштина општинског одбора, за председника изабран Стефан Ранчић

Општински одбор Народне странке Гроцка одржао је изборну скупштину на којој је за председника изабран Стефан Ранчић. Скупу су присуствовали председник Народне странке Вук Јеремић, потпредседница Марина Липовац Танасковић, председник Београдског одбора Урош Тешмановић, одборници Народне странке у Скупштини Београда Милош Павловић и Саша Дамњановић и потпредседник Извршног одбора Дамир Хаџиабдић.

Ранчић је рекао да Општински одбор Народне странке Гроцка има план који ће побољшати живот грађана у тој општини.

„Није нормално да се у Калуђерици фекалије изливају на улице, које су и иначе у катастрофалном стању и није нормално да се хемијски отпад излива у Болечицу“, рекао је Ранчић.

Ранчић је додао да ће Народна странка Гроцка тражити да линија будућег метроа буде продужена до Винче, и додао да план Народне странке за ту општину подразумева и обнову воћарства и пољопривреде у насељима попут Ритопека.

Јеремић је честитао новоизабраном руководству грочанског одбора и истакао да је главни задатак локалних одбора да се припреме за локалне изборе који ће бити увод у смењивање напредњачке власти.

„Следећа година биће година вероватно највећих изазова за Народну странку од њеног оснивања, јер ће се односи у Србији ’ломити’ не само у високој политици, него и на локалном нивоу и Народна странка мора бити организована и способна да поведе народни бунт и преточи га у политичку вољу за промене на изборима“, рекао је Јеремић.

„Процеси који су у току закономерно воде ка промени власти и 2024. године почеће нова епизода у развоју Србије, у којој ће Народна странка играти кључну улогу“, додао је Јеремић.

Јеремић је рекао да Србија може да постане „нова кућа за нове технологије“, што би могло да за свега неколико година препороди српску економију и донесе десетине милијарди евра у јавни буџет, али да је за то потребно да држава буде боље уређена и да на власти не буду људи „чији је једини план корупција и рекет“.

„Нове технологије због нестабилности и могућих геополитичких сукоба одлазе из држава попут Кине, и траже нове, мање куће у више малих држава широм света. Реч је, између осталог, о соларним панелима, чија би производња могла да се делом премести и у Србију, у року од свега годину или две“, додао је Јеремић.

„Данас нове околности и муњевити развој технологије омогућавају да се пропуштене шансе надокнаде много брже него раније. Србија ту прилику никако не би смела да испусти“, рекао је Јеремић.

Јеремић је истакао да би применом нових технологија у пољопривреди приноси могли да буду повећани и неколико пута, и додао да би уз само мало већа улагања и паметне подстицаје приходи милион и по људи који живе од пољопривреде били би значајно већи.

„Власт, међутим, одбија значајнија улагања у пољопривреду јер је „теже рекетирати милион и по људи“, а лакше је договорити се са неколико великих монополиста и тајкуна који диктирају високе цене хране на штету грађана, рекао је Јеремић.

Тешмановић је рекао да је организација Народне странке у Гроцкој функционална и да су „створени услови за успех“.

„Активности градског одбора у наредном периоду биће усмерене у правцу јачања општинских одбора како бисмо се што боље припремили за локалне изборе“, рекао је Тешмановић.