Народна странка

Станковић: Видећете како се реконструишу улице и шта је политика када ми дођемо на власт

Станковић: Видећете како се реконструишу улице и шта је политика када ми дођемо на власт

Посланик и председник Градског одбора Народне странке Ниш Ђорђе Станковић изјавио је данас да за 10 година власти СНС-а у том гаду није спроведен ниједан озбиљан инфраструктурни пројекат у који је држава уложила новац и од којег су грађани имали користи.

„У нишком породилишту нема клима уређаја, тамо је ’распад система’. Породилиште је последњи пут реконструисано 1971. године. У тој реконсртрукцији је учествовао мој деда који је био статичар, а сада моја породица планира да купи климе за породилиште“, рекао је Станковић телевизији „Белами“.

Станковић је истакао да је Јужни колектор кључни инфраструктурни пројекат за Ниш и да се о развоју града мора стратешки размишљати 50 година унапред.

„Није урађено ништа у протеклих десет година, а пројекат не кошта више од четири милиона евра“, рекао Станковић у дуелу са градоначелницом Ниша Драганом Сотировски.

Станковић је навео да је као архитекта учествовао у изградњи 70.000 квадратних метара и да су му добро познати инфраструктурни проблеми.

„Видећете како се обавља реконструкција улица и инфраструктуре када Народна странка преузме одговорност за управљање Нишом. Под влашћу СНС-а и Драгане Сотировски траљаво је урађена реконструкција Улица Светолика Ранковића, која је отворена тачно пре годину дана, 21. августа 2021. године, а онда се испоставило да је канализација оштећена и то је слика и прилика начина на који СНС води град“, рекао је Станковић.

Станковић је истакао да Градска дирекција за јавни превоз Ниша приватницима сваког месеца из буџета плаћа 80 милиона динара а да је раније плаћала 30 милиона.

„Уговор о јавном превозу је штетан. Дајете више него двоструко више и то директно штети градском буџету. Тај новац бисмо могли да уложимо у друге ствари“, рекао је Станковић.

Станковић је навео да су градски одборници СНС-а у Нишу гласали да се власништво нишког аеродрома пренесе на Републику и тиме и 50 милиона евра које су Нишлије издвојиле за аеродром, а да је држава потом почела почела да прави губитке.

„Највише користи је имао приштински аеродром којиим управља француски Ванси, као и београдским аеродромом. То значи да смо се одрекли нашег аеродрома у Нишу у корист аеродрома у Приштини“, рекао је Станковић.

Станковић је навео да се град одриче међународног џез фестивала Нишвил „због шест милиона динара“, док држава истовремено из буџета „за техно музику на Егзиту даје бар 200 милиона динара“.

Посланик Народне странке у Скупштини Србије рекао је да је Аква парк пројекат за који би требало пронаћи инвеститора, а не да град из буџета даје две милијарде динара, односно 18 милиона евра.

„Градска власт каже да је буџет Ниша од 13 милијарди динара озбиљан буџет, али док не дођемо до 30 милијарди динара као Нови Сад, не може се говорити о озбиљном буџету“, закључио је Станковић.