Народна странка

Чачак: Александар Радојевић ће бити следећи градоначелник

Чачак: Александар Радојевић ће бити следећи градоначелник

У Чачку је одржана изборна скупштина Градског одбора Народне странке на којој је за председника поново изабран лекар пнеумофтизиолог Александар Радојевић. За потпредседнике су изабрани Виолета Марковић, Душко Селаковић и Видосав Колаковић.

Скупштини су присуствовали председник Народне странке Вук Јеремић, посланици у Скупштини Србије Мирослав Алексић, Санда Рашковић Ивић, Ивана Парлић, Славица Радовановић и Бранислав Томашевић, члан председништва Жарко Ристић, потпредседници Извршног одбора Народне странке Урош Ђокић и Предраг Драгојевић и председник Градског одбора Крагујевац Предраг Делић, председници одбора Народне странке из Шумадије и западне Србије и представници опозиционих странака и организација у Чачку.

Радојевић је рекао да је циљ Народне странке у Чачку да прво створи услове за заустављање пропадања града, како би потом почела обнова.

„Чачак је опустошен у последњих 10 година власти СНС-а, а пустошење је почело пре 30 година. Затворене су фабрике и фирме које су се бавиле производњом и све се свело на трговину“, рекао је Радојевић.

Радојевић је додао да је Чачак у последњих 10 година остао без 10.000 становника, јер стопа наталитета опада и људи одлазе из града због лоших услова живота.

Јеремић је истакао да ће Чачак бити једно од места које ће носити промене у Србији и да је апсолутно уверен да ће Радојевић бити нови градоначелник Чачка.  

„Радојевић је најчаснији човек који се у Чачку бави политиком и у Народној странци су окупљени најчаснији људи који се не баве политиком да би стекли личну корист“, рекао је Јеремић.

Јеремић је навео да ће на локалним изборима који би требало да буду одржани 2024. године уследити талас промена у градовима и општинама и да „има разлога борити се“.

Алексић је рекао да Србија више нема времена за чекање, јер је са једне стране народ који живи све теже, а са друге власт која се богати док уништава Србију.

„Створили су касту богаташа који живе у раскоши, а богатство су стекли тако што су се накачили на државни буџет који порезом пуне сви грађани“, истакао је Алексић.

„Никад већ преваранти нису владали Србијом. Све поразе представљају као победе. Не признају Косово али признају личне карте и пасоше и сви из режима и његових медија због тога кличу Вучићу. Распродали су земљу и национално богатство, злато и руде, а копање литијума представљају као будућност. Вучић ће распродати све да би опстао на власти“, рекао је Алексић.

Алексић је истакао да је „дотерало цара до дувара и да ће опозиција сменити власт уз подршку народа“.

„Александар Радојевић ће бити следећи градоначелник Чачка, а Народна странка ће бити стожер окупљања опозиције“, рекао је Алексић.

Томашевић је рекао да је Народна странка „добра вода која ће погурати муљ који се наталожио у Србији“.

„Ушао сам у Народну странку јер је чине честити људи са искреним намерама и успешним каријерама“, рекао је Томашевић.