Народна странка

Боровић: Тужилаштво да испита Вучића због тврдњи о млевењу људи и ћевапима од људског меса

Боровић: Тужилаштво да испита Вучића због тврдњи о млевењу људи и ћевапима од људског меса

Члан Председништва Народне странке, адвокат Боривоје Боровић, изјавио је данас да председник Србије Александар Вучић мора да буде испитан као сведок након изјаве да је криминална група Вељка Беливука, која се повезује с врхом власти, спремала ћевапе од људског меса.

Вучић је пре три ноћи на ТВ Прва шокирао јавност када је више пута поновио да су ухапшени припадници групе Беливука млели људе и од њиховог меса "правили ћевапе".

Боровић је агенцији Бета казао да је Вучић овом застрашујућом изјавом узнемирио јавност и извршио притисак на правосуђе.

"Носиоци политичке власти у Србији су прилично уплашени зато што су аматерски ушли у контакт с криминалним групама и сад не знају како да изађу из свих тих нечасних радњи. Уместо да тужилаштво процесуира све државне функционере који имају везе с мафијом, ти политичари сада покушавају да добију подршку јавности износећи морбидне информације преко медија", рекао је Боровић.

На питање Бете како је могуће да је та група, у исто време док је млела људе, заједно с полицијом тукла омладину на протестима испред Скупштине Србије и обезбеђивала председничку инаугурацију, Боровић је одговорио да ова власт већ годинама користи криминалце као батинаше у предизборним кампањама.

"Али једног дана дође тренутак када власт мора криминалцима да враћа услуге. И тада по власт настаје проблем. Најгоре у свему је што ми немамо независно правосуђе, пре свега тужилаштво које би морало да реагује на сваку повезаност криминалаца и политичара", казао је Боровић.

Према његовим речима, Вучићеве изјаве о злочинима појединих криминалних група представљају контаминирање доказа.

"Не може председник државе ни било који министар да објављује и оцењује доказе из истраге јер се тиме врши директан притисак на рад тужилаштва и суда. Ниједан шеф државе никада не би изнео у јавност тако бруталне и непотврђене информације о млевењу људи и прављењу ћевапа од људског меса", нагласио је адвокат.

Боровић каже да Вучић, не само што је изазвао излуђивање нације, него се и директно умешао у истражни поступак.

"Истрага против групе Вељка Беливука је у току и још се не зна ко ће бити оптужен и за која кривична дела. Ово понашање представника највише власти је једна обична 'сељана', која је инволвирана у јавни живот и институције. Недопустиво је да сваки политичар може да коментарише судске поступке", истакао је он.

Навео је да у нормалној држави власт нема контакте с криминалним поџемљем.

Одговорна власт, додао је, не може да дозволи и помаже организовање криминалаца ради изнуде, киднаповања, трговине оружјем и дрогом...

"Људи из поџемља се увек, у одређеном тренутку, окрену против својих господара политичара. Политичарима тада не преостаје ништа друго него да запомажу и траже подршку јавности како би своје дојучерашње партнере осудили преко колена кршећи закон о кривичном поступку", закључио је Боровић.

(Бета)