Народна странка

Новаковић: Вучевић у спрези са највећим криминалцима, недостојан да буде министар одбране

Новаковић: Вучевић у спрези са највећим криминалцима, недостојан да буде министар одбране

Посланик и потпредседник Народне странке Борислав Новаковић изјавио је данас да је кандидат за министра одбране у новој Влади Србије Милош Вучевић повезан са „највећим криминалцима у Новом Саду“, који су од државе добили послове у вредности већој од 100 милиона евра.

„Једино што Вучевића препоручује за министра одбране је то што се сликао са Снајпером, али не са снајперском пушком, него са највећим криминалцем у Новом Саду Слободаном Милутиновићем, званим Снајпер“, рекао је Новаковић на седници Скупштине Србије на којој се расправља о избору Владе Србије.

„Да ли видите етичку и пословну дилему да будући министар одбране има пријатељски однос са криминалцем Милутиновићем или да одржава пријатељске односе са криминалцима у Новом Саду“, питао је Новаковић мандатарку Ану Брнабић и посланике владајуће већине.

Новаковић је навео да су рачуни за струју у Новом Саду увећани и то због „предимензионираног очитавања“, те да многи грађани скрећу пажњу да се очитавање бројила не ради на исправан начин.

„Очитавање бројила на територији целе Србије ради фирма „Монтоп“ из Новог Сада, чији је власник локални криминалац Марко Босанац Боске. Тај уговор са ЕПС-ом вреди 100 милиона евра и додељен је Босанцу, личном пријатељу Вучевића, а очитавање бројила се обавља на штету грађана“, рекао је Новаковић.

Новаковић је истакао да је Вучевић у свачаној сали Градске куће у Новом Саду примио Милутиновића Снајпера, а славску погачу је окретао са Босанцем, који је „такође осуђивани криминалац“.

Новаковић је навео да је највећа организована криминална група у Србији она коју предводе Звонко Веселиновић и Милан Радоичић.

„Да ли је упутно да њихове фирме добијају новац из буџета? Веселиновићева фирма ’Инкоп’ ради на Коридору 10, а фирма ’Нови Пазар пут’ је добит од 20 милиона претворила у милијарду и 200 милиона. Шта ради Веселиновић у Новом Саду? Његова фирма ’Гранит пешчар’ ради поплочавање трга у Новом Саду, а то је посао од 10 милиона евра, што значи да ће Веселиновић бити богатији за 10 милиона евра, а буџет Новог Сада за толико мањи“, рекао је Новаковић.

Новаковић је упитао „да ли у духу најбоље пословне праксе да људи попут Веселиновића и Радоичића добијају послове од државе“, и додао да је реч о „људима које су међународна заједница и све кредибилне институције које се баве борбом против криминала означиле као највећу организовану криминалну групу“.