Народна странка

Новаковић: Популарност СНС-а пада са сваким скупштинским преносом, време није савезник власти

Новаковић: Популарност СНС-а пада са сваким скупштинским преносом, време није савезник власти

Посланик и потпредседник Народне странке Борислав Новаковић изјавио је данас популарност СНС-а пада са сваким преносом седница Скупштине Србије и да „време није савезник власти“ због све већег економског и социјалног незадовољства грађана.

„Јако су се забринули јер је гледаност телевизијских преноса скупштине велика и поруке опозиције допиру и до делова бирачког тела које нам је било недоступно. Грађани су забринути због великих поскупљења и инфлације, а многи људи који не могу да прате медије који нису под контролом власти виде да опозиција говори јасно и аргументовано оно што ти људи мисле“, рекао је Новаковић у емисији „Утисак недеље“ на телевизији Нова С.

„Власт зна да са сваком седницом скупштине њен рејтинг може само да пада, а рејтинг опозиције да расте, и то је веома брине. Мислим да ће смањити број заседања парламента, јер при сваком заседању опозиција успева да поентира и да мења јавно мњење“, рекао је Новаковић.

Новаковић је истакао да би опозиција грађанима требало да понуди решења за оно што их највише брине, а то су економска ситуација и поскупљења, социјална питања и могућност да остану без посла, као и корупција и криминал, пошто је у последњих десет година спроведена „епохална пљачка“, и додао да би опозиција требало да се бави тим темама у парламенту.

„Мислим да можемо да победимо председника СНС-а Александра Вучића под околностима које он диктира и у којима он има медијско преимућство“, рекао је Новаковић.  

Новаковић је навео да је током седнице скупштине на којој је расправљано о избору нове Владе Србије „морао да примени улични бонтон“, када је после излагања шефа посланичке групе Народне странке Мирослава Алексића о повезаности власти са криминалом и корупцијом реакција посланика владајуће већине била „као на стадиону“.

„Наставили су са изразима које Вучић инаугурисао, попут довикивања ’олоши’, а шеф посланичке групе СНС-а Миленко Јованов ми је добацио ’дођи овамо ако смеш’, и  то је тренутак када мора да се брани дигнитет. Реаговао сам, нисам желео да изазовем физички инцидент, а проценио сам да не можемо на ту врсту омаловажавања да одговоримо као млакоње и шмокљани. Мислим да је то била права реакција са одређеном мером“, рекао је Новаковић.

Новаковић је додао да су посланици СНС-а „формирали кордон“ око Јованова када је кренуо према њему.

„Јованов седи и у стилу некаквог мангупског понашања позива ме да дођем, а када дођем, он се не усуђује ни да устане док су око њега корифеји српског парламентаризма Владимир Ђукановић, Марко Атлагић и Маријан Ристичевић“, рекао је Новаковић.