Народна странка

Новаковић: Синиша Мали може да поднесе оставку или да буде разрешен

Новаковић: Синиша Мали може да поднесе оставку или да буде разрешен

Посланик Народне странке Борислав Новаковић изјавио је данас поводом иницијативе 55 посланика опозиције за смењивање министра финансија Синише Малог да је „потпуно неодрживо“ да он остане на тој функцији после „бесрамне оптужбе“ да опозициони посланици раде против своје државе и да их неко плаћа за то.

„Могућа су само два исхода, оставка Синише Малог или његово разрешење. Како год, после овог скандала, Мали не може да буде члан владе, нити на било којој јавној функцији. Тражимо одговорност Малог“, рекао је Новаковић за портал Нова.рс.

Новаковић је истакао да су председница Владе Србије Ана Брнабић и чланови владе, а Мали није изузетак, представници конфликтног модела политичке културе.

„За њих је потпуно нормално, па и пожељно да у парламенту вређају и омаловажавају представнике опозиције. Посао сваког члана владе је да језиком струке, чињеницама и аргументима брани предлог владе, а не да се демагошки обрачунава са опозицијом“, рекао је Новаковић.

Новаковић је навео да члан владе не може доводити у питање интегритет посланика „кафанским доскочицама и уличарским досеткама“.

„Мали је на груб, недвосмислен и скандалозан начин вређао народне посланике, тврдећи да они уништавају своју земљу и раде против земље. Да би на крају ’поентирао’ бесрамном тврдњом да нас ’неко стварно, вероватно, и плаћа за то што радимо’“, подсетио је Новаковић.

„Очекујемо од владе да се изјасни да ли су ставови Малог, који опозицију означава као издајничку и плаћеничку, само његови лични или су то и ставови владе“, закључио је Новаковић.

Посланици опозиције јуче су у Скупштини Србије предали захтев за смењивање Малог, који је потписало 55 посланика, и тај захтев би требало да размотри Одбор за уставна питања и законодавство, а потом и Влада Србије.