Народна странка

Новаковић: Нећемо више толеристати увреде лажног доктора Синише Малог

Новаковић: Нећемо више толеристати увреде лажног доктора Синише Малог

Посланик и потпредседник Народне странке Борислав Новаковић изјавио је данас поводом иницијативе за смењивање министра финансија Синише Малог да посланици опозиције више неће толерисати увреде и ружне дисквалификације које им упућује Мали.

„Гротескно је када лажни доктор наука Синиша Мали неком каже да ’не зна’, гротескно је у моралној равни да се неко ко је плагирао и ко је интелектуални лопов и кога презире интелектуална и универзитетска заједница обраћа представницима опозиције са ружним дисквалификацијама“, рекао је Новаковић у Скупштини Србије на конференцији за новинаре опозиционих посланика.

„То више нећемо трпети, јер ми у скупштини нисмо приватно. Све опозиционе групације заступљене у парламенту освојиле су више од милион гласова и Мали не показује свој презир и ниподаштавање према нама персонално, него према више од милион грађана који су за нас гласали“, додао је Новаковић.

Новаковић је истакао да посао Ане Брнабић као председнице Владе Србије и посао Синише Малог као потпредседника владе и министра за финансије јесте да језиком чињеница и аргумената демонстрирају компетентност, а не демагогију.

„Њихов посао је да прецизно покажу да је на њиховој страни више аргумената и да ти аргументи имају већу тежину од онога што предлаже опозиција. Пошто не демонстрирају компетентност него демагогију, пошто чињенице и аргументи нису на њиховој страни, они посежу за увредама“, закључио је Новаковић.