Народна странка

Новаковић: Ана Брнабић изазвала проблем у РТВ-у, недопустиво отпуштање 256 радника

Новаковић: Ана Брнабић изазвала проблем у РТВ-у, недопустиво отпуштање 256 радника

Потпредседник Народне странке Борислав Новаковић изјавио је данас да у потпуности подржава протесте запослених у Радиотелевизији Војводине (РТВ) поводом намере руководства да отпусти 256 радника те медијске куће.

„Проблем у РТВ-у изазвала је својим непрофесионалним и бахатим понашањем председница Владе Србије Ана Брнабић, јер је буџетом Србије ускратила РТВ за 201 милион динара“, рекао је Новаковић новинарима испред зграде РТВ-а.

Новаковић је додао да је то довело до две лоше последице – прва је да је са постојећим фондом немогуће емитовати исти квалитет и обим програма.

„Друга лоша последица је да отпуштање жестоко погађа и редакције на језицима мањинских националних заједница. Верујем да мултикултуралност у Војводини и Србији нема цену, јер је то вредност која снажи и интегрише нашу заједницу. Зато је недопустиво свако ограничавање и умањење могућности информисања на језицима националних мањина“, истакао је Новаковић.

Новаковић је додао да руководство РТВ-а приликом доношења одлуке о отпуштању 256 радника није имало никакве критеријуме и очито је да је то радило пропорционално и равномерно начином на који су закинути и техничари и организатори и новинари, како у редакцији на спрском језику, тако и у редакцијама на језицима националних мањина.

Потпредседник Народне странке рекао је да је посао РТВ-а да производи и емитује програме од јавног интереса на српском језику и језицима националних мањина.

„РТВ би тај посао требало да обавља објективно, професионално и непристрасно. Нажалост, у РТВ-у објективност и професионалност и истина не постоје ни у форензичким траговима. Професионалност се симулира, имитира и подражава. Ускоро ће РТВ имати нову зграду и опрему, а старе лажи“, рекао је Новаковић.