Народна странка

Новаковић: Како су повезани башта у Врбасу и кафана на Панчићевом врху?

Новаковић: Како су повезани башта у Врбасу и кафана на Панчићевом врху?

Доласком СНС-а на власт у политички живот Србије на велика врата су ушли такозвани координатори. Координатори су по правилу чланови Извршног одбора СНС-а и сваки од њих преузима одговорност за одређен број општина.

Иако немају институционално место и формални основ за одлучивање, они су господари живота и смрти. Без њихове сагласности у странци и у власти ништа не сме да се уради.

Напокон, и због тога се обраћамо јавности, посао координатора је да уочавају, анализирају и неутралишу сваки вид опозиционог деловања.

У Војводини те беспризорне типове предводи Андреј Вучић. Претње, малтретирања и стални притисци према свима који су опозиционо настројени, већ шест година - не престају.

Конкретно, Андрејев човек од поверења и координатор за општину Врбас је извесни Срђан Кружевић. Кружевић, заједно са председником општине Миланом Глушцем, одлучио је да противно правним нормама уклони башту „Центар кафеа“.

Зашто?

Зато што је сувласник  „Центар кафеа“ Огњен Вујичић члан Народне странке, који не крије своје политичко опредељење, од Фејсбук странице до присуства на штанду наше станке.  

Када треба рушити кафану на Панчићевом врху, министарка Зорана Михајловић се жали да нема асистенцију полиције, али када треба противправно рушити летњу башту у Врбасу – полиција асистира.

Зашто?

Зато што кафану на Панчићевом врху, као најлепшем делу Копаоника штити Александар Вучић , а његов брат Андреј лично инстистира да се уклони башта у Врбасу.

Народна странка неће ћутати и учинићемо јавним сваки покушај СНС-а да заплаши и обесхрабри грађане који су опозиционо расположени.

Позивам грађане да свако у својој средини дигне глас и побуни се против ових насилника.

Позивам све људе који трпе њихову тортуру да о свему чувају писани траг, а по процени да се обрате тужилаштву и полицији.

Народна странка ће у границама својих могућности штитити све грађане који јој се обрате.

Андреју Вучићу – време ћутања и дошаптавања је прошло.
 
Повереник Народне странке за Војводину
Борислав Новаковић