Народна странка

Новаковић: Пољопривреда није шпајз, држава мора да јој помогне

Новаковић: Пољопривреда није шпајз, држава мора да јој помогне

Потпредседник Народне странке Борислав Новаковић изјавио је данас у Надаљу код Србобрана да је држава са пољопривредом у последњих 50 година поступала "као са шпајзом и користила ју је за социјалну стабилност", уместо да људи који се баве пољопривредном производњом живе пристојно.

„Држава би морала да помаже пољопривреду а не да пољопривредници моле државу. Србобран је отворио врата протестима и ту је почео пољопривредни устанак за који се надам се ће се проширити на целу Србију и да пољопривредници неће дозволити да буду искоришћени по хиљадити пут“, рекао је Новаковић у разговору са грађанима.

„Овде је догорело до ноката, пољопривреда је бачена на колена и сви виде да су скочиле цене вештачког ђубрива, горива и семена, а само је држава донела одлуку да се забрани извоз и контролише цене пољопривредних производа. То значи да ће цене пољопривредне производње расти, а држава ће одређивати цене“, додао је Новаковић.

Новаковић је истакао да свака велика победа почива на „хиљаду малих победа“ и да зато опозиција мора да победи и у малим местима.

„Многи кажу да су све очи су упрте Нови Сад, Београд и велике градске центре и кажу да ће се ствар ту ломити. Ја мислим супротно – морамо победити у Надаљу, Турији, Србобрану, Сиригу, Бачком Јарку и у свим селима која чине Војводину и Србију“, закључио је Новаковић.