Народна странка

Новаковић: Пантомима Гордане Чомић

Новаковић: Пантомима Гордане Чомић

Отворено писмо председника Градског одбора Народне странке Нови Сад Борислава Новаковић миинстарки за људска и мањинска права и друштвени дијалог Гордани Чомић

 

Поводом нецивилизованог, шовинистичког и простачког напада Драгослава Бокана на потпредседницу ССП-а Маринику Тепић, слободан сам да вам поставим четири питања.

Прво, с обзиром на драматично кршење људских права и провалу говора мржње, која кулминира ових дана, поставља се логично питање када престаје период вашег тиховања, медитације, ћутања и свих форми избегавања да се отворено и недвосмислено изјасните о проблемима из делокруга рада вашег министарства.

Друго, како као особа која је рођена у Новом Саду, дакле, у амбијенту толеранције и поштовања различитих националних заједница, гледате на шовинистичко оргијање Драгослава Бокана?

Да ли та врста социјалне патологије остаје у оквиру онога што раде тужилаштво и полиција или сте и ви као министарка за људска и мањинска права и друштвени дијалог позвани и надлежни да се о овом бесрамном чину огласите?

Треће, зашто су Нови Сад и Војводина, као најузорнији пример мултикултуралности и суживота у Србији вечити полигон и инспирација за сваког домаћег фашисту?

Да ли склад и хармонија између различитих националних заједница, која постоји у Војводини, толико смета?

Да ли чињеница што у Војводини имамо културни образац равноправности, а не доминације, толико излуђује сваког шовинисту?

Да ли је посао вашег министарства да штити вредности заједничког живљења или да прећуткује нарушавање принципа заштите другог и другачијег?

Четврто, да ли видите проблем у чињеници што се мржња и нетрпељивост неометано шире са телевизије Пинк, која има националну фреквенцију?

Да ли закон важи или не важи и за телевизију Жељка Митровића?

Да ли емитовањем огавног напада Драгослава Бокана на Маринику Тепић ова телевизија остаје у оквирима закона или крши закон?

Напокон, када ћете престати да играте игру пантомиме са новинарима и јавношћу? Када ће ваше реченице и ставови имати разговетан тон и логичан след?

До овог тренутка разумели смо само да нисте надлежни за оно што вам закон омогућује.

Да не желите да коментаришете поступке из делокруга ваше компетенције и да не можете да предузимате мере које вам закон налаже.

Све остало - радите!

 

Борислав Новаковић
председник Градског одбора Народне странке Нови Сад