Народна странка

Анђелковић: Весић заборавио да је управо он зауставио изградњу постројења за пречишћавање воде у Великом селу

Анђелковић: Весић заборавио да је управо он зауставио изградњу постројења за пречишћавање воде у Великом селу

Ребалансом буџета велика средства, која ће отићи у руке министру Весићу, он правда пројектима за изградњу канализационе мреже и постројења за прераду отпадних вода. Како каже "оно што нико пре није ни пробао да уради". 

Министре, ви добро знате да сте управо ви и власт, у којој сте сад, обуставили изградњу постројења за пречишћавање воде у Великом селу.

Ви сте, министре, десет година у напредњачкој а укупно у власти и преко 20 година, па где сте били до сад да нам уведете канализацију и пречистаче? Зашто су нам министре сви урбани потоци, под вашом влашћу претворени у фекалне колекторе? Зашто општина Звездара нема канализацију на преко 40 одсто територије па се фекалије сливају улицама? Зашто Србија по званичним подацима прерађује свега 8 одсто отпадних вода? Зашто је у ваше време од 47 погона икад изграђених само 26 остало да ради, има делимичну и најчешће само примарну прераду а треба да их буде 355 да би били у просеку мање развијених европских земаља, по еквивалент становнику? Зашто сте нас довели до овог стања када смо постали црна тачка Европе по загађењу површинских вода, па нас данас цео свет избегава?

Пет милијарди евра је по проценама неопходно да се уложи само у прераду отпадних вода а ви би да ребалансом буџета у новембру "гојите прасе пред Божић".

Бојим се да ће и овај новац који сте њиме предвидели отићи на другу адресу, а ми ћемо остати земља са највећом стопом корупције и најмање изграђене канализације.

председник Одбора Народне странке за заштиту животне средине
др Александар Анђелковић