Народна странка

Санда Рашковић Ивић: Уместо дебате, суђење опозицији

Санда Рашковић Ивић: Уместо дебате, суђење опозицији

Потпредседница Народне странке и народна посланица Санда Рашковић Ивић гостовала је у емисији “Упитник” на РТС-у први пут након 2016. године.

Санда Рашковић Ивић рекла је да председник Србије Александар Вучић “посеже за изборима када не зна шта да ради и како даље”, и подсетила да су ванредни парламентарни избори одржани 2014. године и 2016. године.

Потпредседница Народне странке је навела да ће Савез за Србију бојкотовати изборе, ако буду расписани за 31. март или 14. април, јер нема медијских слобода и Србија је заробљена држава, што не тврди само српска опозиција, него и Европска унија.

Санда Рашковић Ивић је додала да је Србија партијска држава у којој се млади не могу запослити ако немају књижицу СНС-а или неке од владајућих странака.

“О томе би требало водити дебате, као и о Косову, противуставном ‘разграничењу’, партијском запошљавању, цени горива, нелегалној градњи, о томе зашто се не руши објекат на врху Копаоника, вероватно зато што су га изградили ортаци, односно политички сарадници председника Републике, попут Звонка Веселиновића и Милана Радоичића... Ова емисија се, међутим, претворила у суђење опозицији”, истакла је Рашковић Ивић.

Санда Рашковић Ивић је, поводом све масовнијих протеста који се шире по градовима Србије, рекла да ће се опозициони лидери ускоро обратити грађанима.

„Протест је грађански, али има политички профил који треба појачати. Свакако да је потребно да права опозиција буде на челу протеста“, поручила је Рашковић Ивић.