Народна странка

Санда Рашковић Ивић: Бојкот институција јер је Вучић све урушио

Санда Рашковић Ивић: Бојкот институција јер је Вучић све урушио

Потпредседница Народне странке и народна посланица Санда Рашковић Ивић изјавила је да је председник Србије Александар Вучић “једина институција која функционише”, док је његов режим све остале готово “угасио”, и да се опозиција због тога одлучила на бојкот институција.

“Вучић хапси, суди, порађа, представља полицију, иде по домовима за старе... Какве су то институције када нико не може да сруши нелегални објекат на врху Копаоника, а Уставни суд се прогласио ненадлежним за смањење пензија и бриселске споразуме којима је Косово и Метохија предато Албанцима? На шта личи Скупштина Србије чији је рад обесмишљен”, рекла је Санда Рашковић Ивић Радиотелевизији Србије.

Санда Рашковић Ивић је, поводом хапшења председника београдске општине Гроцка Драгољуба Симоновића, осумњиченог за подстрекавање на паљење куће новинара Милана Јовановића, рекла да се Вучић одлучио да ухапси Симоновића због критика које је добио на међународном скупу у Давосу.

“Симоновић је жртвован јер нису могли даље, а Србија је пуна симоновића из СНС-а. Новинару Јовановићу рекли су, када је раније пријављивао претње, да не могу ништа да учине док Вучић не одлучи да га пусти низ воду. Биле су потребне три године да се неко осврне на вапаје Јовановића”, Рекла је Санда Рашковић Ивић.

Потпредседница Народне странке је навела да је скандалозна изјава министра просвете Младена Шарчевића, који је рекао да „нема озбиљнијих имена“ међу више од 600 професора који су подржали грађанске протесте у градовима широм Србије.

„То каже човек који седи у влади у којој седе људи са купљеним дипломама и двојица министара са доказано плагираним докторатима“, рекла је Санда Рашковић Ивић.

У емисији РТС-а „Да, можда, не“ учествовао је и посланик СНС-а Александар Мартиновић који је непрекидно упадао у реч потпредседници Народне странке, прекидао ју је и говорио у исто време са њом.

„Ако болујете од логореје, јавите ми се у ординацију, али то не можемо овде да решавамо“, рекла је Мартиновићу Санда Рашковић Ивић, која је по струци неуропсихијатар.