Народна странка

Рашковић Ивић: Власт ће покушати да изазове немире на улицама

Рашковић Ивић: Власт ће покушати да изазове немире на улицама

Потпредседница Народне странке и народна посланица Санда Рашковић Ивић изјавила је да ће председник Србије, који жели по сваку цену да сачува власт, покушати да изазове нереде на улицама.

„Не смемо да дозволимо грађански рат који би Вучићу омогућио успостављање страховладе. Протести се морају наставити, а ми морамо остати јединствени“, рекла је Рашковић Ивић у емисији Скенирање.

Поводом упада грађана и неких опозиционих лидера у просторије Радио – телевизије  Србије, народна посланица је навела да „улазак није био планиран, већ се десио на таласу осећања људи који су били на протесту“. 

„Већ неколико месеци шетамо, више пута смо застајали испред РТС-а тражећи неколико минута за опозицију у Дневнику 2. Како је Вучић одбио да испуни тај захтев, учесници протеста су дошли на идеју да захтев понове директно руководиоцима РТС-а“, казала је Рашковић Ивић.

Она се осврнула и на изјаву министра Небојше Стефановића о „демолирању РТС-а“ и „претњама новинарима“.

„Стефановићев иступ је комичан. Тако нешто је могло да прође у време Милошевића јер је Србија била изолована и није било друштвених мрежа. На телевизији Н1 су грађани могли да више шта се заиста дешавало и да ни у једном тренутку није било насиља од стране учесника протеста“, рекла је народна посланица подсећајући да је министар ћутао када су људи у фантомкама разбили врата и прозоре хотела Шумадија јер је у то био умешан и његов отац.

Она је додала да је италијанска новинска агенција АНСА о уласку грађана у РТС и протесту испред Председништва извештавала помињући речи попут „диктатор“ и „медијске неслободе“.

Говорећи о питању Косова и Метохије, потпредседница Народне странке је истакла да се Србија налази у лошој ситуацији још од потписивања Бриселског споразума.

„Жеља и циљ једног државника је стабилна земља, сигуран народ и сигурне границе. За Вучића је све политички маркетинг. Он прича да ће бранити српски народ на Косову, али њему до тих људи није стало“, рекла је Рашковић Ивић и додала да је српско друштво подељеније него 1944. када су се грађани делили на оне које припадају партизанима и оне који припадају четничком покрету.

Она је подсетила да је председник Србије западним силама дао наду да ће разрешити косовски чвор и уверење да је баш он гарант стабилности у региону.

„Представници западних сила постају незадовољни јер то још увек није урађено, а запад не трпи лажи. Захваљујући протестима налази се у сличној ситуацији као Груевски у Македонији својевремено јер је огољен поделом Србије, а подршка међународних сила полако изостаје“, поручила је Рашковић Ивић.