Народна странка

Рашковић Ивић: Функционери режима окривљени за најтежа кривична дела, власт мора да оде

Рашковић Ивић: Функционери режима окривљени за најтежа кривична дела, власт мора да оде

Потпредседница Народне странке Санда Рашковић Ивић изјавила је да је у Србији на власти режим чији је један високи функционер осумњичен за убиство Оливера Ивановића, други је окривљен за покушај убиства новинара, а трећи за сексуално напаствовање жена, и да и због тога власт мора што пре бити промењена.

„Друштво у Србији је нетолерантно и захватио га је вирус радикалског начина понашања, јер напредњаци нису ништа друго него радикали који су се пресвукли у европски капут“, рекла је Санда Рашковић Ивић у емисији „Минут до 12“.

Санда Рашковић Ивић је истакла да је Марија Лукић из Бруса храбро иступила у јавности и указала на сексуално узнемиравање којем је била изложена од функционера СНС-а и доскорашњег председника општине Брус Милутина Јеличића Јутке, и позвала све жене које су изложене насиљу да то не крију.

„Ако вас неко сексуално узнемирава, немојте о томе да ћутите. То није ваша кривица и срамота, него оних који то чине. Ми смо ту да вам помогнемо, јавност је ту да вам помогне. Само јавност може да вам помогне. Заштитите тиме себе, своје сестре, ћерке и будуће генерације“, рекла је Санда Рашковић Ивић.

Потпредседница Народне странке је, поводом протеста који се шире Србијом, навела да је председник Србије и СНС-а Александар Вучић покренуо кампању „Будућност Србије“ као одговор на протесте, али да у тој кампањи злоупотребљава државне ресурсе у циљу пропаганде СНС-а.

Упитана о могућности расписивања ванредних парламентарних избора, Санда Рашковић Ивић је одговорила да би се Вучић сигурно одлучио на тај корак да нису почели протести и да опозиција не бојкотује парламент и институције.

„ЕУ се, нажалост, противи бојкоту парламента уз аргумент да се у скупштини сучељавају политике. Наш парламент, међутим, није такво место, јер га је блокирала владајућа већина бесмисленим амандманима на законе које предлаже њихова влада“, рекла је Санда Рашковић Ивић.

Она је додала да је ЕУ стала на Вучићеву страну, јер јој он испоручује оно што је обећао о Косову и Метохији.

„Испоручио је 90 одсто и остало је да стави потпис на споразум којим би Србија практично признала самопроглашено Косово и омогућила му чланство у УН. Они ће Вучића подржавати док Србија не стави тај потпис и он је тога свестан и зато са тим потписом отеже и купује време“, рекла је Санда Рашковић Ивић.