Народна странка

Рашковић Ивић: Формирање војске Косова је терористички акт

Рашковић Ивић: Формирање војске Косова је терористички акт

Потпредседница Народне странке и народна посланица Санда Рашковић Ивић је поводом усвајања закона којим се формира војска Косова истакла да косовски Албанци нису сами усвојили те законе.

„Они су имали помоћ великих сила чиме су поткопали резолуцију 1244, Уједињене Нације и међународно право“, рекла је Рашковић Ивић.

„Српска листа представља највећу срамоту по српски народ на Косову. Листа је требало да изађе како из владе, тако и из Парламента. Формирање војске Косова је терористички акт и требало је да покажу да не желе да буду део сепаратиста и терористичке организације“, казала је Рашковић Ивић.

Она се осврнула и на реакцију председника Вучића.
„Он је данас у копненој зони безбедности. Тим поводом му постављам питање шта ради он тамо. Зашто, председниче, нисте сазвали ванредну седницу Скупштине Србије која би била посвећена дешавањима на Косову?“, рекла је народна посланица и додала да је идеалан тренутак да се постигне консензус у друштву око наредних корака које ће Београд предузети.

Она је закључила да је косовско друштво у предности у односу на српско јер „они знају какав је редослед потеза њихових званичника“.