Народна странка

Рашковић Ивић: Афера на аферу – свака без објашњења

Рашковић Ивић: Афера на аферу – свака без објашњења

Потпредседница Народне странке и народна посланица Санда Рашковић Ивић изјавила је да је такозвана Влада Ане Брнабић ништа друго него аферашка Влада чији број превазилази могућности њиховох решавања.

„Чланови Владе су у аферама ’до гуше’, али се те афере воде на начин да једна сустиже другу, а никаквих консеквенци нема. У свакој нормалној држави би таква Влада одавно пала и људи који су виновници тих афера били би смењени“, рекла је Рашковић Ивић за КТВ и као једну од заборављених афера навела ону од пре годину дана када се брат министра Вулина возио аутом којим се превозила дрога.

Говорећи о афери Крушик, народна посланица је рекла да је изнесено толико необоривих доказа на основу којих би морало да буде подељено неколико вишегодишњих робија.

„Уместо тога, човек који је обелоданио то био је у затвору и био би и даље да нису дигли глас и јавно мњење, и грађани, и опозиција. А иронија у свему томе је та што је шеф радне групе за фер и поштене изборе нико други него министар Небојша Стефановић који је радио те малверзације са својим оцем“, казала је Рашковић Ивић.

Она је истакла да бојкот треба да буде метод притиска да се добију фер и поштени избори. Како је навела, да се опозиција, а најпре Народна странка, није побунила и ушла у бокјот, не би се дискутовало, нити би се доносили тренутни закони у Скупштини.

Народна посланица је објаснила да људи морају да отворе очи и уши и размишљају својом главом и разумеју зашто је бојкот једина опција. 

„Не можете учествовати у трци ако су вам везане руке и ноге и ако ваш сатркач има 100 метара предности. Напросто сами сте себе осудили на неуспех. Људи треба да разумеју да је бојкот средство да се колико – толико дође до слободних избора и да, када дођемо до тих услова, можемо да изађемо на легитимне изборе. Важно је не дати легитимитет овој власти која је накарадна, која се спремила за предају избора и предају Србије да постане колонија“, поручила је Рашковић Ивић.