Народна странка

Одржан протестни скуп у Крушевцу: Опозиција уједињена против насиља!

Одржан протестни скуп у Крушевцу: Опозиција уједињена против насиља!

Уз транспарент „против диктатуре“, повике „доле тиранија“ и „стоп насиљу“, Крушевљани су вечерас са представницима уједињене опозиције прошетали центром Крушевца, протестујући због прошлонедељног пребијања Борка Стефановића и још двојице функционера Левице Србије у њиховом граду.

Након протестне шетње, организована је и трибина у Културном центру, где су представници опозиције сложно поручили – „Вечерас смо у Крушевцу заједно, али и сутра остајемо заједно да се боримо против насиља и криминала“.

Председавајући Савеза за Србију Драган Ђилас истакао је да „нису опозиционари лидери, већ су лидери Крушевљани који су храбро вечерас прошетали својим градом“, као и људи широм Србије који су жртве криминалног режима.

„Вечерас смо у Крушевцу, али већ следеће суботе смо у Београду! Показаћемо им да нас има и да заједно можемо да Србију учинимо нормалном земљом“, поручио је Ђилас најављујући протестно окупљање у престоници.

Председник Двери Бошко Обрадовић обратио се присутнима цитатом „Ако не будемо стајали заједно, висићемо одвојено“, и подвукао нужност солидарности.

„Ова тиранија, ова банда, овај криминал неће проћи сам од себе. Време је да исправимо кичму, покажемо зубе, сложно и заједно изађемо на улице и поручимо им – неће више моћи“, рекао је Обрадовић.

Председник Народне странке Вук Јеремић истакао је да Александру Вучићу узор Мило Ђукановић, и да он жели да у Србији спроведе оно што је учињено у Црној Гори – потпуно срастање државе и организованог криминала, када нестаје демократија и почињу да се хапсе политички неистомишљеници.

“Али за разлику од Вучића, Ђукановић није кукавица, и није ненормалан. Будемо ли ми остали јединствени као вечерас, те слабости ће га коштати пораза на изборима”, закључио је Јеремић.

Председник Левице Србије Борко Стефановић рекао је да су батинаши из Крушевца прошлог петка дошли у Расадник да туку, а нису рачунали на то да су заправо посадили семе јединства – међу опозицијом и грађанима.

„Вечерас сви ви показујете да нису успели да нас зауставе, нити ће – време је да се криминал склони, јер долази слобода“, поручио је Стефановић.

Потпредседница Демократске странке Драгана Ракић истакла је да је, примером многих храбрих жена, „Братислав Гашић коначно схватио да жене у Србији не клече и да се неће савити пред њим“.

„Од металних шипки којима би они да разбијају наше главе, направићемо решетке на затворима. А у тим затворима коначно ће бити смештени прави дилери дроге и прави криминалци“, навела је она.

У име Социјалдемократсе странке присутнима се обратио Константин Самофалов, члан Председништва ове странке, поручивши да је пребијање Борка Стефановића „тачка са које нема назад“, те да је обавеза опозиције да настави заједно да се бори против насиља које генерише режим.

“Срам вас било Братиславе Гашићу, неће вам једна фреска помоћи да окајете своје грехе“, поручио је Самофалов.

Указујући да ненормално стање у друштву „у којем политичке расправе воде металним шипкама“, Павле Грбовић, члан Извршног одбора Покрета слободних грађана, закључио је да је солидарност оно што је преко потребно Србији данас.

„Кажу да 80 посто људи у Крушевцу живи у некој врсти страха. Крушевљани, не дајте да ваш град сахрани један полуписмени шверцер кафе! Одуприте се, браните себе, браните једни друге“, поручио је Грбовић.

Потпредседник Демократске странке Србије Дејан Шулкић оценио је да „Србијом владају људи са фантомкама и црним капуљачама, а који су део исте оне породице коју од милоште називамо комплетним идиотима“.

„Стотине су хиљаде њихових жртава… запослени у јавним предузечима, просвети … они који трпе предизборно насиље… Пописујте те пописиваче, пописујте оне који годинама све нас пописују“, поручио је он.

На протестном скупу обратио се и Бобан Јовановић, један од тројице функционера Левице Србије пребијених прошлог петка у Крушевцу, захваливши се својим суграђанима, али и колегама из опозиције на солидарности, а присуствовали су и народни посланик Ђорђе Вукадиновић, председник ДС Зоран Лутовац, председник Покрета за преокрет Јанко Веселиновић, као и бројни други представници опозиције.