Народна странка

Јовановић: Весић поново слагао Београђане, проблем отпада није решен

Јовановић: Весић поново слагао Београђане, проблем отпада није решен

Актуелна градска власт у Београду наставља да чини огромну штету Београђанима и да закључује послове који ће оставити катастрофалне последице по развој града и јавно здравље.

Са запрепашћењем сазнајемо да се у будућој спалионици отпада у Винчи, која је уговорена концесијом тешком по буџет Београда 1.5 милијарди евра, уопште неће третирати постојећи отпад и да ће актуелна депонија остати нетакнута! Дакле, ова концесија не само што представља најкоруптивнији посао у градској историји, већ уопште неће решити проблем постојећег отпада у престоници!

Господин Горан Весић, стварни градоначелник Београда, требало би пре свега да ради у интересу Београђана, уместо што на јутарњим програмима телевизија изиграва портпарола катастрофалне косовске политике актуелног председника Србије.

Зато пре свега нека одговори зашто је тврдио да ће овом ненормално скупом инвестицијом бити искоришћена и санирана постојећа депонија, када данас сазнајемо да то неће бити случај.

Јавности треба да саопшти и да ли је тачно да је четвртина депоније потонула и да и даље гори испод површине, чиме се додато загађује град.

Позивамо га да, уместо што блати и криви опозицију сваки дан за пропалу политику СНС-а, објасни како је могуће да упркос 1.5 милијарди евра Београђана, проблем отпада у граду неће бити решен, а да ни електрична енергија која ће се добијати из будућег отпада неће бити власништво града, већ страног концесионара.

Престоница заслужује човека који ће радити у интересу свих Београђана, а не закључивати коруптивне послове и изигравати портпарола једне странке.

 

Никола Јовановић
Заменик шефа одборничке групе „Савез за Србију“
Потпредседник Народне странке