Народна странка

Народна странка: Зашто Влада Србије одбија да помогне Трстенику у санацији последица поплава?

Народна странка: Зашто Влада Србије одбија да помогне Трстенику у санацији последица поплава?

Народна странка пита Владу Србије зашто Трстеник није на списку градова и општина за хитну санацију последица јунских поплава, иако је та општина, по тврдњи челника локалне напредњачке власти, претрпела веће штете од поплава него 2014. године.

Председник Општинског одбора Народне странке Трстеник Владан Миодраговић навео је да је Влада донела одлуку о градовима и општинама у којима ће се вршити санација од поплава, а да Трстеника није међу њима, и позвао председника општине Трстеник Александра Ћирића из СНС-а да грађанима поднесе извештај о последицама поплава и о томе шта је до сада урађено на санацији.  

„Грађани Трстеника гледали су ријалити шоу у којем Александар Вучић долази у једно домаћинство у Рибнику и пред камерама нуди новац за одштету, али се на томе завршила цела прича. Та породица, која је у односу на друге имала минималну штету, добила је новац, а остали још чекају. Не знају шта и не знају до када да чекају и то је питање на које Ћирић мора да одговори", рекао је Миодраговић.

Миодраговић је рекао да је Вучић заобишао село Селиште, у којем је поплављено више од 150 кућа и где је један човек изгубио живот, и истакао да је „сраман начин на који се власт поиграва са људима у најтежим ситуацијама".

„Пред камерама причају једно, а у стварности се дешава потпуно друга ситуација. Доказ је и одлука владе у којој се наводи да је приоритет дат подручјима на којима су били угрожени и људски животи, која су претрпела највеће материјалне штете и на којима је висок степен ризика од нових поплава, чак и у 2019. години. Упркос томе што Трстеник испуњава све ове услове, нема га на списку за хитну санацију", каже Миодраговић.

Општински одбор Народне странке Трстеник позива представнике Владе Србије и локалне власти да одговоре да ли је Трстеник град нижег ранга и зато није добио помоћ или је скидање са списка хитне санације последица неспособности власти да припреми потребну документацију, истакао је Миодраговић.