Народна странка

Понош: Не би ме чудило да зграду Министарства одбране назову Трампова кула

Понош: Не би ме чудило да зграду Министарства одбране назову Трампова кула

Потпредседник Народне странке Здравко Понош изјавио је данас да је прича Ричарда Гренела о америчкој спремности да учествује у обнављану зграда Генералштаба оштећених у бомбардовању 1999. године само део његовог политичког маркетинга у оквиру изборне кампање председника САД Доналда Трампа.

„Иначе, не бих имао ништа против да САД обнове све оно што је порушено током бомбардовања, али не мислим да Гренел прича о томе. Када би и било нешто од тога, Гренел може само да нам среди кредит да уз камату у ствари сами платимо обнову“, рекао је Понош телевизији Нова С.

Понош, који је и бивши начелник Генералштаба Војске Србије, рекао је да су у војничкој терминологији две оштећене црвене зграде Генералштаба називане „А“ и „Б“, а зграда са улазом из Бирчанинове улице, која је и даље функционална, називана је „кула“, и додао да Гренел, у оквиру турнеје нема времена да нешто изгради, него се бави ребрендирањем.

„Тако су језеро Газиводе и давно саграђен мост осванули под Трамповим именом. Не би ме чудило да на кули Генералштаба осване пано са натписом ’Trump Tower’, а да зграде ’А’ и ’Б’ понесу Тачијево и Вучићево име“, навео је Понош.

„И те како постоји потреба да се поправља амерички имиџ у Србији, али док год америчка администрација, садашња или нека друга, подржава ауторитарни режим, какав је овај председника Србије Александра Вучића, тешко да се може направити помак на том плану. То је, заправо, најболније“, закључио је Понош.