Народна странка

Врбас: Основан Градски одбор Народне странке

Врбас: Основан Градски одбор Народне странке


У Врбасу је основан Градски одбор Народне странке. За председника одбора изабран је Огњен Вујичић, власник локала у центру Врбаса, чија је башта летос уклоњена уз асистенцију чак 37 полицајаца, а приведено је и осам чланова Народне странке.

Оснивачкој скупштини у Врбасу присуствовали су председник Народне странке Вук Јеремић, потпредседник Светозар Чиплић, члан Председништва Народне странке Владимир Тодорић, потпредседник Извршног одбора Владимир Вуковић и председник Градског одбора Нови Сад Борислав Новаковић.  

Јеремић је рекао да људе у напредњачком режиму не везује ништа осим голог интереса и да ће „власт отићи као руком однета“ када тај материјални интерес буде доведен у питање.

„Међу њима нема кохезије, идеологије, вере, вредности, патриотизма...Њихова организација, која се сада чини великом и моћном, срушиће се као кула од карата када њени челници више не буду могли да материјално профитирају“, рекао је Јеремић.

Јеремић је истакао да је веома важно да у тренутку пада СНС-а са власти постоји организација попут Народне странке, која је спремна да прихвати све изазове.

„Морамо бити спремни за време које је пред нама, а потом и за поновну изградњу Србије из рушевина које ћемо по њиховом одласку затећи“, рекао је Јеремић.

„А њих, тренутно толико бахатих и свемоћних, неће бити нигде, нестаће у мишје рупе, заклињаће се по кафанама да никада нису били у СНС-у, да су одувек били на страни опозиције... Морамо добро да памтимо. Не смемо поновити грешке које су наши претходници чинили у преломним тренуцима у којима се мењао пут којим Србија иде“, рекао је Јеремић.

Јеремић је, поводом преговора о Косову и Метохији, истакао да се председнику Србије Александру Вучићу не сме дозволити да постигне договор који би подразумевао „разграничење“ и пуноправно чланство Приштине у УН.

„Ако се ’разграничимо’ сами са собом по квази-етничкој линији, тог тренутка тема разговора Вучића са странцима постаће нешто друго - по свој прилици Република Српска. Ако му дозволимо ’разграничење’ на Косову и Метохији, он ће зарад опстанка на власти примењивати модел одустајања од националних интереса и територија унедоглед, док не остане камен на камену, све време терајући из Србије младе и способне људе, који се противе његовој политици“, рекао је Јеремић.

Јеремић је истакао да 70.000 младих који годишње напусте Србију значи 70.000 проблема мање за координаторе СНС-а, јер људи који одлазе нису гласачи владајуће странке, па је за режим боље да они живе у Гетеборгу или Торонту.

„Са друге стране, за ову накарадну власт је најбоље да они који остану у Србији буду што сиромашнији, јер је тада њихов глас све јефтинији – данас литар уља, а сутра, бојим се, четврт литре – и да раде а 200 евра које ће потрошити у продавницама чији су власници странци, а мало свог слободног времена да проведу гледајући ријалити програме. То је слика Вучићеве Србије, коју хитно морамо да променимо“, рекао је Јеремић.

Чиплић је истакао да су у Србији на власти „пацолики карактери“ који не само што краду, него и уништавају оно што нам је најсветије – државу.

„Наш задатак је их вратимо у канализацију, њихово родно место, и да зачепимо излазе. То ћемо урадити лустрацијом и низом закона које ћемо донети. Народна странка ће предводити отпор народа, а инцидент и хапшења у Врбасу ће бити забележени као ’прва устаничка пушка’ против Вучићевог режима“, рекао је Чиплић.

Тодорић је навео да је режимска „пирамида зла“ јасно устројена и да се у њој делује као у организованој криминалној групи, која, између осталог, продаје у бесцење природне ресурсе и јавна добра и богати се на корупцији.

„Народна странка ће бити глас разума целог народа и већи задатак од тог не постоји. Ми смо једина политичка организација која може да уздрма режим“, истакао је Тодорић.

Новаковић је навео да је Вучић у Врбасу поручио да има полицију уз себе, а Народна странка да је уз њу народ.

„Вучић је послао поруку да је Врбас симбол његове власти, а ми да је Врбас симбол нашег отпора. Наша порука је да ко нападне једног нашег члана, напао је целу странку. На Панчићевом врху не смеју да пипну нелегални објекат који граде њихови криминалци, а у Врбасу су послали читаву полицију да асистира у илегалном уклањању једне баште. Показали смо им да имамо усправну кичму и пружићемо им отпор где год нас нападну“, рекао је Новаковић.