Народна странка

Смедерево: Народна странка основала Градски одбор

Смедерево: Народна странка основала Градски одбор

Народна странка основала је Градски одбор Смедерево. Оснивачка скупштина изабрала је за председника одбора приватног предузетника Николу Бероњу, а за потпредседнике Ивану Петровић, Александра Милосављевића и Добрицу Глишића. Скупу су присуствовали председник Народне странке Вук Јеремић, први потпредседник Мирослав Алексић, потпредседник Никола Јовановић, генерални секретар Стефан Јовановић, координатор за Браничевски округ Никола Лакић, председник Одбора Народне странке Чикаго Ненад Ђорђевић и председник Општинског одбора Вождовац Бошко Шиндић.

Јеремић је честитао Бероњи на избору и истакао да Народна странка у потпуности стоји иза њега и има велика очекивања од смедеревског одбора, као и да је са председником одбора успоставио лично пријатељство.

Председник Народне странке је најавио да ће на страначкој скупштини, која ће бити одржана почетком новембра, бити представљен и програм за „дан после“ смењивања напредњачког режима. „Темељи тог програма биће јачање приватног предузетништва, пољопривреде и будуће ангажовање наших ресурса из дијаспоре - људских и свих других. Бероња је пример успешног предузетника, Алексић је пример успешног пољопривредника, а Ђорђевић је своје пословање у Америци проширио на Србију, улагањем у Крагујевцу. Када будемо преузели одговорност за управљање државом, подржаваћемо такве људе, без обзира на њихову евентуалну партијску припадност, јер боље од њих тешко да имамо“, истакао је Јеремић.

Јеремић је навео да ће у програму значајна пажња бити посвећена и култури и очувању идентитета.

"У Србији је на дан 101. годишњице пробоја Солунског фронта најважнији догађај био Парада поноса, а тако је било и прошле године, када је 100-а годишњица те велике историјске битке такође обележена Прајдом. Немамо, наравно, апсолутно ништа против Параде поноса, али би један од најзначајнијих догађаја у српској историји свакако требало да добије већу пажњу у јавности. Требало би да негујемо традицију и корене бар у истој мери у којој се трудимо да поштујемо савремене тековине“, истакао је Јеремић.

Јеремић је навео да је „култура сведена на вишемесечне ријалити програме“ који се емитују на телевизијама са националним фреквенцијама, па је тако остало готово непримећено да се ове године обележава 800 година од успостављања Српске православне цркве, која је у темељу нашег националног идентитета.

Председник Народне странке је, поводом одлуке о бојкоту избора, навео да је то једини начин да се режиму одузме легитимитет и скрати време трајања власти председника Србије и СНС-а Александра Вучића.

Бојкотом ћемо коначно показати и да у политици нису сви исти и да је није свима стало само да се прикаче на државну касу, седе у скупштини и уживају у привилегијама. Неучешћем у овом лудилу бранимо и достојанство грђана којима је доста овакве власти“, рекао је Јеремић.

Алексић је навео да од промене система нема пречег посла, јер у Србији, осим Вучића и његове криминалне дружине, нема никога коме је добро.

Тој екипи на власти се ближи крај, јер ово није природно стање и не може да опстане још дуго. Бојкот је у оваквим околностима једина здраворазумска одлука, јер је то средство да дођемо до фер избора, које ће власт неминовно изгубити. Народна странка ће бити носилац промена у Србији, јер ћемо окупити најквалитетније људе који су спремни да дају део себе како би свима било боље“, рекао је Алексић.

Јовановић је навео да Смедерево има све услове да постане развијен европски град, јер је мало градова у Европи који су, као Смедерево, на обали велике реке, имају железару, винограде и тврђаву која може привући велики број туриста.

„Када Народна странка дође на власт, направићемо ново пристаниште за путничке бродове, обновићемо железницу, а смедеревски крај биће познат по виноградарству ништа мање од успешних виноградарских крајева у Италији и Француској. Нема, такође, ниједног разлога да Смедерево нема развијену индустрију, а не да цео град зависи од једне фабрике“, навео је Јовановић.

Бероња је рекао да је пред опозицијом у Смедереву велики посао и да би у интересу грађана требало оставити међусобне разлике по страни и заједнички деловати у циљу промене накарадне и корумпиране власти Српске напредне странке.